Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus RX?

Het is waarschijnlijk warm buiten, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt een van de meest waardevolle functies van uw Lexus RX, airconditioning, gebruiken!

Op de meeste motorvoertuigen is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk om uit te voeren, maar in dit artikel gaan we kijken naar deze actie, die, hoewel eenvoudig, een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus RX? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lexus RX inschakelt en tot slot geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lexus RX?

De airconditioning van uw Lexus RX werkt op dezelfde manier als die van uw gezinskoelkast, de waarheid is dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lexus RX naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, net als een radiator, het mogelijk te maken dat het gas in temperatuur daalt en weer vloeibaar wordt (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang zal er koude ontstaan ​​die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Weggedrag Lexus RX

In feite functioneert deze unit in een gesloten circuit, en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelmiddelgas van staat kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lexus RX werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Lexus RX?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Lexus RX? Hoewel deze taak voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet het maximale uit te halen, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Lexus RX

Er zijn twee soorten airconditioning op Lexus RX, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Lexus RX is wat we zouden kunnen bel het basisniveau. Het geeft je inderdaad geen toegang tot veel configuraties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kiest gewoon de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lexus RX in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lexus RX aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lexus RX instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lexus RX

Eindelijk zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op de Lexus RX in te schakelen. Hoewel de methode vrijwel identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u met extra gemak kunt genieten van verfrissende lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine kiezen en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de “Bi-Zone” -optie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van uw Lexus RX. Om de automatische airconditioning op uw Lexus RX in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Lexus RX te laten.

Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de airbag op Lexus RX?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Lexus RX

Eindelijk, laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning op uw Lexus RX kunt inschakelen, zullen we enkele praktische suggesties zien om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u uw Lexus RX binnengaat die in de zon is achtergelaten, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige hete lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten presteren.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de nevel van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger is deze nuttiger dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lexus RX 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en om luchtjes in het interieur te voorkomen. Als u een onaangename geur hebt opgemerkt die afkomstig is van de airconditioning in uw Lexus RX, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te bekijken

.

 • Zet de airconditioning van uw Lexus RX vaak aan, zelfs in de winter, om ervoor te zorgen dat deze effectief blijft werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus RX, aarzel dan niet om onze Lexus RX categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector