Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lincoln MKX?

Het is waarschijnlijk de zomer, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de zeer handige functies van uw Lincoln MKX, airconditioning, gebruiken!

Op de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk, maar vandaag gaan we kijken naar deze manipulatie, die, hoewel eenvoudig, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Lincoln MKX? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lincoln MKX inschakelt en ten slotte geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lincoln MKX?

De airconditioning van uw Lincoln MKX werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw koelkast, het werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lincoln MKX effectief werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële element van uw airconditioningsysteem, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Stuurwiel vergrendeld op mijn Lincoln MKX, wat kan ik doen?

In de praktijk functioneert dit systeem in een gesloten circuit, en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelmiddelgas van toestand kunnen veranderen, resulterend in de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lincoln MKX werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op Lincoln MKX?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Lincoln MKX? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er niet het beste van te maken, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Lincoln MKX

Er zijn twee soorten airconditioning op de Lincoln MKX, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van de airconditioning op de Lincoln MKX is wat we konden bel de goedkope. Het geeft je inderdaad geen toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kiest eenvoudig de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lincoln MKX in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lincoln MKX aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lincoln MKX instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lincoln MKX

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op de Lincoln MKX in te schakelen. Hoewel de benadering zeer dicht bij handmatige airconditioning ligt, zijn er enkele aanvullende opties waarmee u met meer gemak kunt profiteren van koude lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de temperatuur in de cabine selecteren en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -optie te gebruiken, waardoor u de kans heeft om verschillende temperaturen te kiezen, afhankelijk van de zones van uw Lincoln MKX. Om de automatische airconditioning op uw Lincoln MKX in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw Lincoln MKX te laten werken.

Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Lincoln MKX verwijderen?

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Lincoln MKX

Eindelijk, laatste deel van ons document, nu u weet hoe u de airconditioning op uw Lincoln MKX moet inschakelen, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u uw Lincoln MKX binnengaat die in de zon is achtergelaten, opent u eerst uw ramen terwijl u dit doet, omdat de airconditioning de overtollige hete lucht verdrijft voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lincoln MKX 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die afkomstig is van de airconditioning in uw Lincoln MKX, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Schakel de airconditioning van uw Lincoln MKX regelmatig in, ook in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Voor meer tips over de Lincoln MKX, neem een ​​kijkje in de categorie Lincoln MKX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector