Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lincoln MKZ?

Het is vrijwel zeker warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de meest waardevolle mogelijkheden van uw Lincoln MKZ, airconditioning, gebruiken!

Op de meeste motorvoertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen lastige taak, maar in dit artikel gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel gewoon, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe zet ik de airconditioning aan op een Lincoln MKZ? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Lincoln MKZ inschakelt en tot slot geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Lincoln MKZ?

De airconditioning van uw Lincoln MKZ werkt op een zeer gelijkwaardige manier als die van uw koelkast, de waarheid is dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Lincoln MKZ correct werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Hoe de trekhaak elektrisch Lincoln MKZ installeren?

In de praktijk werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelmiddelgas van toestand kunnen veranderen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Lincoln MKZ werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op Lincoln MKZ?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op Lincoln MKZ? Hoewel dit proces voor velen van jullie eenvoudig genoeg is, zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je het moet inschakelen.

Zet de airconditioning handmatig aan op Lincoln MKZ

Er zijn twee soorten airconditioning op de Lincoln MKZ, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van de airconditioning op de Lincoln MKZ is wat we zouden kunnen bel het instapniveau. Het geeft je in feite niet veel toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt alleen het ventilatievermogen en de temperatuur kiezen van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Lincoln MKZ in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Lincoln MKZ aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Lincoln MKZ instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Lincoln MKZ

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Lincoln MKZ in te schakelen. Hoewel de methodologie zeer gelijkwaardig is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u frisse lucht met meer gemak kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de gewenste temperatuur in de cabine kiezen en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de kans biedt om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van uw Lincoln MKZ. Om de automatische airconditioning op uw Lincoln MKZ in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de temperatuur te kiezen die u wilt bereiken en de airconditioning op uw Lincoln MKZ te laten.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Lincoln MKZ?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Lincoln MKZ

Tot slot, laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Lincoln MKZ inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u uw Lincoln MKZ binnengaat die in de zon is achtergelaten, opent u eerst uw ramen terwijl u dit doet, omdat de airconditioning de overtollige hete lucht verdrijft voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger effectiever is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Lincoln MKZ 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te behouden en luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben opgemerkt die uit de airconditioning van uw Lincoln MKZ komt, aarzel dan niet om door ons artikel over dit onderwerp te bladeren

.

 • Zet de airconditioning van uw Lincoln MKZ vaak aan, ook in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te veel afwijkt van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op je gezicht, maar op je armen of borst.

Als je meer tutorials over de Lincoln MKZ nodig hebt, ga dan naar onze Lincoln MKZ-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector