Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning op een Land Rover Discovery aan?

Het is waarschijnlijk warm, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt gebruik maken van een van de handigste mogelijkheden van uw Land Rover Discovery: airconditioning!

Bij de meeste motorvoertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar op deze pagina gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Land Rover Discovery aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Land Rover Discovery kunt inschakelen en ten slotte zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Land Rover Discovery?

De airconditioning van uw Land Rover Discovery werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw gezinskoelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Land Rover Discovery goed werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste element van uw airconditioning, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal produceren die door de verdamper naar het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Hoe start je een Land Rover Discovery Sport?

In feite werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas in staat worden gesteld om van toestand te veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Land Rover Discovery werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Land Rover Discovery aan?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Land Rover Discovery inschakelen? Hoewel dit proces voor velen van jullie niet moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet het beste van te maken, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Land Rover Discovery

Er zijn twee soorten airconditioning op Land Rover Discovery, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Land Rover Discovery is wat we zouden het instapniveau kunnen noemen. Het geeft je inderdaad niet toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest gewoon de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Land Rover Discovery in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Land Rover Discovery inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Land Rover Discovery instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Land Rover Discovery

Tot slot gaan we kijken hoe de automatische airconditioning op Land Rover Discovery in te schakelen. Hoewel de methode sterk overeenkomt met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u met veel meer comfort van frisse lucht kunt genieten. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te kiezen en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de keuze om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen, afhankelijk van de zones van uw Land Rover Discovery. Om de automatische airconditioning van uw Land Rover Discovery in te schakelen, hoeft u alleen maar de A/C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Land Rover Discovery te laten werken.

Weiterlesen:
Sleutellampje op Land Rover Discovery blijft branden

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Land Rover Discovery

Tot slot, het laatste deel van onze inhoud, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Land Rover Discovery inschakelt, zullen we enkele praktische suggesties zien om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Land Rover Discovery die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht kwijt te raken voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze krachtiger zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Land Rover Discovery 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te behouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die afkomstig is van de airconditioning in uw Land Rover Discovery, aarzel dan niet om ons document over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Land Rover Discovery vaak aan, zelfs in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als u meer informatie over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Discovery.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector