Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Land Rover LR4

Recente auto’s zijn in toenemende mate voorgeladen met nieuwe technologieën. Naast het gebruikscomfort dat het met zich meebrengt, heeft technologie ook het voordeel dat het brandstof bespaart of de vervuiling die door onze auto’s vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van onze inhoud van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Land Rover LR4 , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor speelt een belangrijke rol. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de problemen met de lambdasonde op Land Rover LR4 zijn en hoe ze kunnen worden opgelost.

Wat is een lambda-functie op de Land Rover LR4?

Dus we beginnen ons artikel met het belang van een lambdasonde op Land Rover LR4 zullen we eerst ontdekken wat de functie van deze sonde is en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Land Rover LR4

Het werd voor het eerst gemaakt door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Land Rover LR4 , het doel is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan vermindering van de vervuiling door het motorvoertuig en vermindering van het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde-bediening op Land Rover LR4

Voordat u het andere uitlegt problemen met lambdasonde op Land Rover LR4 , we zullen iets meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Probleem met automatische transmissie Land Rover LR4?

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden berekend, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . De interesse is om meer exacte gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, zal wijzigen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Land Rover LR4

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarin u absoluut het meest geïnteresseerd bent in dit artikel, hoe u verder moet gaan als dat zo is een lambdasondeprobleem op Land Rover LR4 . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe weet ik of een lambdasonde op de Land Rover LR4 HS is

.

Het is belangrijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze statistieken kunnen verschillen afhankelijk van het jaar van uw Land Rover LR4, uw rijgedrag en de goede werking van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen produceert, kan uw lambdasonde voor altijd beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u op de hoogte stellen van een defecte lambdasonde op Land Rover LR4 het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Land Rover LR4 wilt uitschakelen, aarzel dan niet om ons speciale artikel te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. De enige effectieve methode om er zeker van te zijn dat u heb een lambdasonde probleem op uw Land Rover LR4 en om uw auto door te geven aan de diagnose, aarzel dan niet om onze tutorial te raadplegen die u uitlegt Land Rover LR4hoe lees je de foutcode van een Land Rover LR4. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige remedie om ze op te lossen het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op Land Rover LR4 veranderen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Land Rover LR4 , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe kan ik het cabinefilter van mijn Land Rover LR4 vervangen?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Land Rover LR4 op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Land Rover LR4.

Als je meer tutorials over de Land Rover LR4 wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover LR4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector