Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Lincoln MKC

Recente voertuigen zijn geleidelijk aan voorgeladen met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling die door onze voertuigen vrijkomt, wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze inhoud van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Lincoln MKC , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor een noodzakelijke rol speelt. Om erachter te komen, gaan we eerst identificeren waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde zijn op Lincoln MKC en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-functie op Lincoln MKC?

Dus we beginnen onze inhoud met het voordeel van een lambdasonde op Lincoln MKC , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Lincoln MKC

Voor het eerst ontwikkeld door Volvo in de jaren 1970, begon het op onze auto’s te verschijnen in de jaren 1990 met de eerste EURO 1-emissiespecificaties. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Lincoln MKC , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel veranderen om verminder de vervuiling die door de auto vrijkomt en verlaag het brandstofverbruik van de auto

Lambdasondeprocedure op Lincoln MKC

Voordat u het andere uitlegt complicaties van lambdasonde op Lincoln MKC , we zullen wat meer in het kort kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt ontdekken hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Servicelicht Lincoln MKS uitschakelen

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambda-sonde de taak het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen aannemen dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden berekend, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische specificaties zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u over nauwkeurigere gegevens beschikt door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, zal wijzigen om de verbranding te optimaliseren .

Probleem met lambdasonde op Lincoln MKC

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan je duidelijk het meest enthousiast bent over deze inhoud, wat te doen als je dat hebt een probleem met de lambdasensor op Lincoln MKC . In een eerste stap komen we erachter hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lincoln MKC HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen gesproken heeft een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lincoln MKC, uw rijgedrag en de goede werking van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen produceert, kan uw lambdasonde voor altijd beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u informeren over een defecte lambdasonde op Lincoln MKC misschien gaat het motorlampje branden, als u het motorlampje van uw Lincoln MKC wilt uitschakelen, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen bij onze speciale inhoud om te zien welke procedure u moet volgen. De enige effectieve techniek om er zeker van te zijn dat u heb een lambdasonde probleem op uw Lincoln MKC en om uw auto compleet te maken voor de diagnostische casus, denk daarvoor niet twee keer na om onze tutorial te raadplegen die u uitlegt Lincoln MKChoe de foutcode van een Lincoln MKC te lezen. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze op te lossen het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op Lincoln MKC veranderen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lincoln MKC , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Lincoln MKS DIE problemen hebben met stationair draaien

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u kunt het zelf doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van hen defect is, loopt de tweede het risico u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet je Lincoln MKC op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lincoln MKC.

Als u meer handleidingen over de Lincoln MKC wilt, ga dan naar onze Lincoln MKC-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector