Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Lincoln MKX

De nieuwste auto’s zijn progressief uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze met zich meebrengen, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling van onze auto’s verminderen. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken op de problemen van de lambdasonde op Lincoln MKX , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor speelt een noodzakelijk doel. Om erachter te komen, gaan we eerst identificeren waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de lambdasondeproblemen op Lincoln MKX zijn en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-functie op Lincoln MKX?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op Lincoln MKX zullen we eerst ontdekken wat de functie van deze sonde is en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Lincoln MKX

Voor het eerst ontwikkeld door Volvo in de jaren 1970, begon het op onze auto’s te verschijnen in de jaren 1990 met de eerste EURO 1-emissiespecificaties. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Lincoln MKX , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasondebediening op Lincoln MKX

Voordat u het andere uitlegt problemen van lambda-sonde op Lincoln MKX , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Hoe stel je je dimlicht in op Lincoln MKX?

Zoals we al zeiden, heeft een lambdasonde de taak van het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden berekend, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er maar één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische specificaties zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u over nauwkeurigere gegevens beschikt door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motor zal aanpassen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Lincoln MKX

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan je duidelijk het meest enthousiast bent over dit artikel, hoe je verder moet gaan als je dat hebt gedaan een lambdasonde probleem op Lincoln MKX . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe deze te vervangen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lincoln MKX HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze statistieken kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lincoln MKX, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Lincoln MKX het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Lincoln MKX wilt uitschakelen, aarzel dan niet om ons speciale artikel te bezoeken om de te volgen procedure te ontdekken. De enige effectieve techniek om er zeker van te zijn dat je heb een lambdasonde probleem op uw Lincoln MKX en om uw auto af te ronden tot de diagnostische case, aarzel daarom niet om advies in te winnen in onze tutorial waarin u wordt uitgelegd Lincoln MKX hoe u de foutcode van een Lincoln MKX kunt lezen. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambdasondes, de enige oplossing om deze op te lossen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Lincoln MKX vervangen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lincoln MKX , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Stank in de airconditioning Lincoln MKX

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig om uit te voeren en je zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is het nodig om zet je Lincoln MKX op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lincoln MKX.

Als je meer handleidingen over de Lincoln MKX nodig hebt, ga dan naar onze Lincoln MKX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector