Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Discovery Sport

De nieuwste voertuigen worden in toenemende mate uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling door onze voertuigen wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze inhoudspagina van de dag, we gaan kijken op de problemen van de lambdasonde op Land Rover Discovery Sport , deze sensor ook wel bekend als zuurstof sensor vervult een noodzakelijke functie. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de problemen met de lambdasonde op Land Rover Discovery Sport zijn en hoe deze kunnen worden opgelost.

Wat is een lambda-functie op Land Rover Discovery Sport?

Dus we beginnen onze inhoud met de interesse van een lambdasonde op Land Rover Discovery Sport zullen we eerst ontdekken wat de taak van deze sonde is en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Land Rover Discovery Sport

Het werd voor het eerst ontworpen door Volvo in de jaren zeventig en verscheen in de jaren negentig op onze auto’s met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Land Rover Discovery Sport , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel veranderen naar de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasondeprocedure op Land Rover Discovery Sport

Voordat ik je de verschillende beschrijf problemen van lambdasonde op Land Rover Discovery Sport , we zullen iets meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Hoe katalysator Land Rover Discovery reinigen?

Zoals we u hebben verteld, heeft een lambda-sonde de taak het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . De interesse is om meer exacte gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal aanpassen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Discovery Sport

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen dat u zeker het meest op prijs stelt met deze inhoud, hoe u verder moet gaan als u dat heeft gedaan een lambdasondeprobleem op Land Rover Discovery Sport . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Land Rover Discovery Sport HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze informatie kan variëren afhankelijk van het jaar van uw Land Rover Discovery Sport, uw rijstijl en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde permanent beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Land Rover Discovery Sport het kan zijn dat het lampje van de motorunit gaat branden, als u het motorlampje van uw Land Rover Discovery Sport wilt uitschakelen, aarzel dan niet om onze speciale inhoud te bezoeken om de procedure te ontdekken waaraan u zich moet houden. De enige effectieve techniek om er zeker van te zijn dat je heb een lambdasondeprobleem op uw Land Rover Discovery Sport en om uw auto door te geven aan de diagnosekoffer, aarzel daarom niet om advies in te winnen bij onze gids die u uitlegt Land Rover Discovery Sport hoe u de foutcode van een Land Rover Discovery Sport kunt lezen. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambdasondes, de enige remedie om ze te corrigeren is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Land Rover Discovery Sport veranderen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Land Rover Discovery Sport , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Kofferbak vastgelopen op Land Rover Discovery, wat kan ik doen?

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van de twee defect is, loopt de tweede het risico u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Land Rover Discovery Sport op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Land Rover Discovery Sport.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery Sport wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector