Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Range Rover Sport

Recente voertuigen zijn steeds meer voorgeladen met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze met zich meebrengen, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling die door onze voertuigen vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van ons artikel van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor speelt een essentiële functie. Om erachter te komen, gaan we eerst vaststellen waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport zijn en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-rol op de Land Rover Range Rover Sport?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op de Land Rover Range Rover Sport , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe het werkt.

Rol van een lambdasonde op de Land Rover Range Rover Sport

Het werd voor het eerst ontworpen door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissiespecificaties. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Land Rover Range Rover Sport , het doel is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan verminder de vervuiling die door de auto vrijkomt en verlaag het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasondesysteem op Land Rover Range Rover Sport

Voordat ik je de verschillende beschrijf complicaties van lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport , we zullen wat meer in detail kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt ontdekken hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de remblokken van mijn Land Rover Range Rover?

Zoals we al zeiden, heeft een lambda-sonde de taak het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar het is integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische specificaties zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal wijzigen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Range Rover Sport

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waarvan je zeker het meest enthousiast bent over dit artikel, hoe je verder moet gaan als je dat hebt gedaan een lambdasondeprobleem op Land Rover Range Rover Sport . In een eerste stap komen we erachter hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport HS is

.

Het is essentieel om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze informatie kan verschillen afhankelijk van het jaar van uw Land Rover Range Rover Sport, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde permanent veranderen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport het kan zijn dat het lampje van de motorunit gaat branden, als u het motorlampje van uw Land Rover Range Rover Sport wilt uitschakelen, aarzel dan niet om ons speciale artikel te raadplegen voor de te volgen procedure. De enige effectieve manier om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasondeprobleem op uw Land Rover Range Rover Sport en om uw auto compleet te maken voor de diagnose, aarzel dan niet om onze tutorial te raadplegen die u uitlegt Land Rover Range Rover Sporthoe lees je de foutcode van een Land Rover Range Rover Sport. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze te corrigeren het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe verander ik een lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Land Rover Range Rover Sport , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover Sport reinigen?

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u kunt het zelf doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is het nodig om zet uw Land Rover Range Rover Sport op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Land Rover Range Rover Sport.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover Sport in de categorie Land Rover Range Rover Sport.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector