Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Range Rover

Recente auto’s worden in toenemende mate voorgeladen met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of dat de vervuiling door onze auto’s wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Land Rover Range Rover , deze sensor ook genoemd zuurstof sensor speelt een wezenlijk doel. Om erachter te komen, gaan we eerst identificeren waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de problemen met de lambdasonde op Land Rover Range Rover zijn en hoe deze kunnen worden opgelost.

Wat is een lambda-functie op de Land Rover Range Rover?

Dus we beginnen onze inhoudspagina met het voordeel van een lambdasonde op de Land Rover Range Rover , we zullen eerst kijken wat de rol is van deze sonde en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op de Land Rover Range Rover

Het werd voor het eerst ontworpen door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissienormen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Land Rover Range Rover , haar missie is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te reguleren, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan vermindering van de vervuiling door het motorvoertuig en vermindering van het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde-bediening op Land Rover Range Rover

Voordat u het andere uitlegt problemen van lambdasonde op Land Rover Range Rover , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt begrijpen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
De airconditioning in mijn Land Rover Range Rover Sport is niet meer koud

Zoals we al zeiden, heeft een lambda-sonde de taak het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar het is integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische normen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, aanpast om de verbranding te verbeteren .

Lambdasondeprobleem bij Land Rover Range Rover

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waarvan je ongetwijfeld het meest enthousiast bent over deze inhoudspagina, hoe je ermee om moet gaan als je een lambdasondeprobleem op de Land Rover Range Rover . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te lokaliseren en in een tweede stap hoe deze te vervangen.

Hoe te weten of een lambdasonde op de Land Rover Range Rover HS is

.

Het is essentieel om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen verschillen afhankelijk van het jaar van uw Land Rover Range Rover, uw rijstijl en de goede prestaties van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde voor altijd veranderen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Land Rover Range Rover may be the engine light comes on, if you want to turn off the engine light of your Land Rover Range Rover, do not think twice to visit our dedicated content page to see the process to follow. The only effective method to be sure that you heb een lambdasondeprobleem op uw Land Rover Range Rover and to pass your car to the diagnostic case, for that do not think twice to seek advice from our guide which explains you Land Rover Range Roverhow to read the fault code of a Land Rover Range Rover. Take note that if you have problems with one of your lambda sensors, the just solution to correct them will be to replace the faulty sensor.

Hoe een lambdasonde op een Land Rover Range Rover vervangen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Land Rover Range Rover , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe de handrem op de Land Rover Range Rover afstellen?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig om uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van de twee defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Land Rover Range Rover op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Land Rover Range Rover.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector