Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem op Lexus CT

De nieuwste auto’s worden steeds vaker uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie met zich meebrengt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of dat de vervuiling door onze auto’s wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze inhoud van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Lexus CT , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor vervult een noodzakelijke functie. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, wat zijn de complicaties van de lambdasonde op Lexus CT en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-taak op Lexus CT?

Dus beginnen we onze inhoudspagina met het belang van een lambdasonde op Lexus CT , we zullen eerst zien wat de taak van deze sonde is en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Lexus CT

Het werd voor het eerst gemaakt door Volvo in de jaren ‘1970 en begon in de jaren ‘1990 op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1-emissienormen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Lexus CT , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen om de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasonde-proces op Lexus CT

Voordat u het andere uitlegt complicaties van lambda-sonde op Lexus CT , we zullen wat meer in het kort kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt begrijpen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Lexus CT, wat te doen?

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen aannemen dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden bepaald, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische normen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . De interesse is om meer exacte gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal wijzigen om de verbranding te verbeteren .

Probleem met lambdasonde op Lexus CT

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waar je absoluut het meest enthousiast bent over deze inhoudspagina, hoe je verder moet gaan als je dat hebt gedaan een lambdasondeprobleem op Lexus CT . In een eerste stap komen we erachter hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lexus CT HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze statistieken kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lexus CT, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motoreenheid. Een slecht verzorgde motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde compleet veranderen. Een van de aanwijzingen die dat kan u op de hoogte stellen van een defecte lambdasonde op Lexus CT het kan zijn dat het motorbloklampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Lexus CT wilt uitschakelen, aarzel dan niet om onze speciale inhoudspagina te bezoeken om de procedure te zien waaraan u zich moet houden. De enige effectieve methode om ervoor te zorgen dat u heb een probleem met de lambdasensor op uw Lexus CT en om uw auto door te geven aan de diagnosekoffer, aarzel daarom niet om onze tutorial te raadplegen waarin u wordt uitgelegd Lexus CThoe u de foutcode van een Lexus CT kunt lezen. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambdasondes, de enige oplossing om deze op te lossen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe verander ik een lambdasonde op Lexus CT?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lexus CT , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Stank in de airconditioning Lexus CT

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is het nodig om zet je Lexus CT op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lexus CT.

Kijk voor meer tips over de Lexus CT in de categorie Lexus CT.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector