Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem op Lexus IS

Recente voertuigen zijn in toenemende mate uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruikscomfort dat het biedt, heeft technologie ook het voordeel dat het brandstof bespaart of de vervuiling die door onze voertuigen vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van onze inhoud van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Lexus IS , deze sensor ook genoemd zuurstof sensor vervult een noodzakelijke functie. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, wat zijn de complicaties van de lambdasonde op Lexus IS en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-taak op Lexus IS?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op Lexus IS , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Lexus IS

Het werd voor het eerst geproduceerd door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Lexus IS , het doel is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel veranderen naar de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verlagen.

Lambdasondeprocedure op Lexus IS

Voordat ik je de verschillende beschrijf complicaties van lambdasonde op Lexus IS , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt ontdekken hoe het functioneert en dus serener kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Lexus IS?

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen aannemen dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden berekend, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd zal aanpassen om de verbranding te verbeteren .

Lambdasondeprobleem op Lexus IS

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waar je absoluut dol op bent in dit artikel, wat te doen als je dat hebt een lambdasonde probleem op Lexus IS . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe deze te vervangen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lexus IS HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen gesproken heeft een levensduur van 150 km , deze statistieken kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lexus IS, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen produceert, kan uw lambdasonde voor altijd veranderen. Een van de aanwijzingen die dat kan u op de hoogte stellen van een defecte lambdasonde op Lexus IS het kan zijn dat het lampje van de motorunit gaat branden, als u het motorlampje van uw Lexus IS wilt uitschakelen, aarzel dan niet om advies in te winnen in ons speciale artikel om de te volgen procedure te bekijken. De enige effectieve manier om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasonde probleem op uw Lexus IS en om uw auto door te geven aan de diagnosekoffer, aarzel daarom niet om advies in te winnen van onze tutorial waarin u wordt uitgelegd Lexus IS Toon hoe u de foutcode van een Lexus IS leest. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambdasondes, de enige remedie om deze op te lossen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Lexus IS vervangen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lexus IS , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Lexus IS

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van de twee defect is, dreigt de tweede u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Lexus IS op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lexus IS.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus IS, aarzel dan niet om onze Lexus IS-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector