Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem op Lexus RX

Recente auto’s worden steeds vaker gebouwd met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie met zich meebrengt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling die door onze auto’s vrijkomt, wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Lexus RX , deze sensor ook genoemd zuurstof sensor een noodzakelijke rol speelt. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, wat zijn de problemen met de lambdasonde op Lexus RX en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-functie op Lexus RX?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op Lexus RX , zullen we eerst ontdekken wat de taak van deze sonde is en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Lexus RX

Het werd voor het eerst gemaakt door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Lexus RX , haar missie is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te reguleren, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan verminder de vervuiling die door de auto vrijkomt en verlaag het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde-bediening op Lexus RX

Voordat u het andere uitlegt problemen van lambda-sonde op Lexus RX , we zullen wat meer in het kort kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt begrijpen hoe het functioneert en dus rustiger kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Hoe riemalarm op Lexus RX uitschakelen?

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, aanpast om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasondeprobleem op Lexus RX

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent in dit artikel, wat te doen als u dat heeft een lambdasonde probleem op Lexus RX . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lexus RX HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze statistieken kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lexus RX, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen produceert, kan uw lambdasonde compleet veranderen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Lexus RX het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Lexus RX wilt uitschakelen, denk dan niet twee keer na om ons speciale artikel te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. De enige effectieve techniek om er zeker van te zijn dat je heb een lambdasonde probleem op uw Lexus RX en om uw auto door te geven aan de diagnosekoffer, denk daarom niet twee keer na om onze gids te raadplegen die u uitlegt Lexus RXhoe u de foutcode van een Lexus RX leest. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambdasondes, de enige oplossing om deze te verhelpen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Lexus RX wijzigen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lexus RX , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Wanneer moet u het roetfilter op de Lexus RX vervangen?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van de twee defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet je Lexus RX op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lexus RX.

Voor meer tips over de Lexus RX kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus RX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector