Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem op Lincoln Continental

De nieuwste voertuigen worden meer en meer gebouwd met nieuwe technologieën. Naast het gebruikscomfort dat het biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling door onze voertuigen wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van ons artikel van de dag, we gaan kijken over de complicaties van de lambdasonde op Lincoln Continental , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor speelt een wezenlijk doel. Om erachter te komen, gaan we eerst identificeren waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde op Lincoln Continental zijn en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-taak op Lincoln Continental?

Dus we beginnen onze inhoud met het belang van een lambdasonde op Lincoln Continental , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe het werkt.

Rol van een lambdasonde op Lincoln Continental

Het werd voor het eerst gemaakt door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Lincoln Continental , het doel is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen om de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verlagen.

Lambdasondeproces op Lincoln Continental

Voordat ik je de verschillende beschrijf complicaties van lambdasonde op Lincoln Continental , we zullen wat meer in detail kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt ontdekken hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Stank in de airconditioning Lincoln Continental

Zoals we al zeiden, heeft een lambdasonde de taak van het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het is van belang om nauwkeurigere gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal wijzigen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasondeprobleem op Lincoln Continental

.

Ten slotte gaan we nu de sectie aanvallen waar je absoluut het meest naar uitkijkt, hoe je verder moet gaan als je die hebt een lambdasondeprobleem op Lincoln Continental . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lincoln Continental HS is

.

Het is essentieel om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lincoln Continental, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht verzorgde motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde permanent beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Lincoln Continental Het kan zijn dat het lampje van de motorunit gaat branden, als u het motorlampje van uw Lincoln Continental wilt uitschakelen, aarzel dan niet om onze speciale inhoud te bezoeken om de te volgen procedure te bekijken. De enige effectieve manier om er zeker van te zijn dat u heb een lambdasonde probleem op uw Lincoln Continental en om uw auto door te geven aan de diagnostische casus, denk daarvoor niet twee keer na om onze tutorial te raadplegen die u uitlegt Lincoln Continentalhoe lees je de foutcode van een Lincoln Continental. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze op te lossen het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op Lincoln Continental vervangen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lincoln Continental , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Wiper zit vast op Lincoln Continental

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische knowhow. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van de twee defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet je Lincoln Continental op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lincoln Continental.

Als je meer gidsen over de Lincoln Continental wilt, ga dan naar onze Lincoln Continental-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector