Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasondeprobleem op Lincoln Navigator

Recente auto’s worden steeds meer uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze bieden, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling die door onze auto’s vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken over de problemen van de lambdasonde op Lincoln Navigator , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor speelt een belangrijke rol. Om erachter te komen, gaan we eerst vaststellen waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat zijn de problemen met de lambdasensor op de Lincoln Navigator en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-rol op Lincoln Navigator?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op Lincoln Navigator , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Lincoln Navigator

Voor het eerst ontwikkeld door Volvo in de jaren 1970, begon het in de jaren 1990 op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1-emissienormen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Lincoln Navigator , haar missie is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te reguleren, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel veranderen naar verminder de vervuiling die door de auto vrijkomt en verlaag het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasondeprocedure op Lincoln Navigator

Voordat u het andere uitlegt problemen van lambda-sonde op Lincoln Navigator , we zullen iets meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt begrijpen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Lincoln Navigator uitschakelen?

Zoals we al zeiden, heeft een lambdasonde de taak van het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar het is integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische normen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u over nauwkeurigere gegevens beschikt door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motor zal aanpassen om de verbranding te verbeteren .

Probleem met lambdasonde op Lincoln Navigator

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waar je zeker het meest naar uitkijkt in dit artikel, wat te doen als je dat hebt een lambdasondeprobleem op Lincoln Navigator . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe deze te vervangen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Lincoln Navigator HS is

.

Het is belangrijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Lincoln Navigator, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u op de hoogte stellen van een defecte lambdasonde op Lincoln Navigator het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Lincoln Navigator wilt uitschakelen, denk dan niet twee keer na om ons speciale artikel te raadplegen om het te volgen proces te bekijken. De enige effectieve manier om ervoor te zorgen dat u heb een probleem met de lambdasensor op uw Lincoln Navigator en om uw auto af te ronden tot de diagnosekoffer, denk daarom niet twee keer na om advies in te winnen van onze tutorial waarin u wordt uitgelegd Lincoln Navigator hoe u de foutcode van een Lincoln Navigator kunt lezen. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambdasondes, de enige remedie om deze op te lossen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Lincoln Navigator vervangen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Lincoln Navigator , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Lincoln Navigator?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschappen en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Lincoln Navigator op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw verbonden, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Lincoln Navigator.

Als u nog vragen heeft over de Lincoln Navigator, aarzel dan niet om onze Lincoln Navigator-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector