Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Land Rover Discovery-motor rammelt als hij koud is

Frequente geluiden in uw auto tegenkomen, is waarschijnlijk verontrustend, een auto is zo ingewikkeld dat het meestal lastig is om de bron te vinden en nog uitdagender om het onderdeel te vinden dat hem activeert. Mocht u ook al last hebben gehad van een koud motorgeluid op uw Land Rover Discovery, dan kunnen wij u zeker helpen. Onze redactie heeft inderdaad besloten om deze inhoud te publiceren om de belangrijkste triggers van een motor die rammelt als hij koud is op uw Land Rover Discovery. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen bij het starten, dan vanwege ongeschikte olie en tenslotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Land Rover Discovery rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Land Rover Discovery een koude ratel produceert, vooral bij het starten en die daarna snel stopt, is het mogelijk dat uw motorsmering verantwoordelijk is. Inderdaad, de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en deze naar de bovenkant van de motor laat stijgen) kan beschadigd raken en daarom kan het even duren voordat de olie omhoog komt als deze nog erg stroperig is. Als dit bij u het geval is, moet de motor die uw Land Rover Discovery afslaat na enkele tientallen seconden weer normaal presteren omdat de smering van de motor op natuurlijke wijze plaatsvindt. Controleer de staat van de motor.

Motor van mijn Land Rover Discovery die rammelt als hij koud is vanwege te vloeibare olie

Een andere situatie die een motor die koud rammelt op uw Land Rover Discovery kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet ideaal was, in feite verschillen motoroliën op basis van hun viscositeit, die we zullen beoordelen met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als er een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat de smering die deze toelaat bij koude toestand niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie aanbevolen door de fabrikant, als uw motor sterk klikt of aanhoudt op uw Land Rover Discovery, denk niet twee keer na om deze met de juiste olie te verversen.

Weiterlesen:
Olielamp Land Rover Discovery Sport die blijft branden

Motor die rammelt als hij koud is op mijn Land Rover Discovery oorzaak van de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo moeilijk starten als het koud is, kunnen uw gloeibougies van uw Land Rover Discovery defect zijn. Inderdaad, een dode bougie zal ervoor zorgen dat de bijbehorende cilinder niet warm wordt en zal een sterkere rammel van een Land Rover Discovery-motor veroorzaken, dus overweeg om de staat van uw bougies afzonderlijk te diagnosticeren met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één betrokken is zoals ze allemaal. Hier hebben we u uitgelegd wat de belangrijkste oorzaken zijn van een koude motor op een auto. Denk niet twee keer na om onze pagina gewijd aan uw auto te lezen voor meer informatie over alle storingen die verband houden met uw auto.

Als u misschien nog vragen heeft over de Land Rover Discovery, aarzel dan niet om onze Land Rover Discovery-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector