Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery Sport, wat te doen?

In gevallen waarin u alert bent op abnormale symptomen aan uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene pechgevallen verminderen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Land Rover Discovery Sport? Je bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, een verstoord stationair draaien of vreemde zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien deze problemen uw auto ernstigere motorproblemen kunnen bezorgen, hebben we besloten dit artikel te schrijven om u te helpen ervoor te zorgen dat een lekkende injector defect raakt en er correct mee omgaat. Om dit te bereiken kijken we eerst naar de case van benzine-injectoren en dan die van diesel-injectoren Land Rover Discovery Sport.

Lekkende injector op mijn benzine Land Rover Discovery Sport

Het is belangrijk om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie duidelijk. Het grootste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover Discovery Sport: de verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken op een Land Rover Discovery Sport uitgerust met een benzinemotor komen niet vaak voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover Discovery Sport

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Discovery Sport: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Land Rover Discovery Sportzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange duur zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Land Rover Discovery Sport het resultaat zijn van een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na verificatie heeft gecontroleerd dat er olie lekt, maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel te lezen over de aanwezigheid van olie die lekt op uw Land Rover Discovery Sport.

Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery Sport, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Heel vaak is, zoals we eerder hebben gezien, een lek verbonden met een versleten afdichting vanwege de druk die wordt doorstaan. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, het zal regelmatig worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde zegels:

 • Situeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet noodzakelijkerwijs complex, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Discovery Sport, raden we u aan om dichter bij uw automonteur te komen om slechte bediening te voorkomen die zou kunnen de toestand van uw Land Rover Discovery Sport ernstig schaden.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery Sport wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Weiterlesen:
Welke brandstof voor Land Rover Discovery Sport?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector