Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery, wat te doen?

Als u abnormale tekens op uw voertuig opmerkt, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en plotselinge storingen verlagen de rekening niet. Dus wat als je denkt dat je een lekkende injector op uw Land Rover Discovery? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, of een verstoord stationair toerental of vreemde zwarte rook. Deze drie verschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Omdat dit probleem kan leiden tot ernstigere problemen met de motor van uw auto, hebben we besloten dit artikel samen te stellen om u te helpen het falen van een lekkende injector te voorkomen en op de juiste manier op te lossen. Om dit te bereiken, zullen we in eerste instantie kijken naar het geval van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Land Rover Discovery.

Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery op benzine

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders maakt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Land Rover Discovery op benzine: de verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken op een Land Rover Discovery uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover Discovery

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Discovery: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Land Rover Discoveryzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer is de injector die lekt op uw Land Rover Discovery het resultaat van een O-ring of de plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel te lezen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Land Rover Discovery.

Lekkende injector op mijn Land Rover Discovery, hoe het lek te verhelpen?

En om te eindigen gaan we een kijkje nemen hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de te verduren druk. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, met name bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Identificeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet bijzonder moeilijk, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Discovery, raden we u aan dichter bij uw monteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstige schade zou kunnen toebrengen de staat van uw Land Rover Discovery.

Als u meer informatie over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Discovery.

Weiterlesen:
Land Rover Discovery Sport DAT GAAT in slappe modus
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector