Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Evoque, wat te doen?

Telkens wanneer u op de hoogte wordt gebracht van onregelmatige signalen op uw auto, bent u terecht geïntrigeerd, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onverwachte storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Land Rover Evoque? Je bent er bijna zeker achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, een verstoord stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien deze storing meer kritieke motorcomplicaties voor uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel samen te stellen om u te helpen de storing van een lekkende injector te verifiëren en correct af te handelen. Om dit te doen, zullen we eerst het geval van onderzoeken benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Land Rover Evoque.

Lekkende injector op mijn benzine Land Rover Evoque

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het grootste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover Evoque: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken op een Land Rover Evoque uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat uit het onderste deel van de injector van uw auto komt, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover Evoque

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Evoque: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Land Rover Evoquezijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, deze keer wordt de verstuiver die lekt op uw Land Rover Evoque veroorzaakt door een O-ring of de lekkende plastic punt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na verificatie heeft vastgesteld dat er olie lekt, maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel te raadplegen over de aanwezigheid van olie die lekt op uw Land Rover Evoque.

Lekkende injector op mijn Land Rover Evoque, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Heel vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, verbonden met een versleten afdichting als gevolg van de druk die wordt doorstaan. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, is het vaak beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet automatisch moeilijk, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Evoque, raden we u aan dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die aanzienlijk zou kunnen de conditie van uw Land Rover Evoque schaden.

Als je meer handleidingen over de Land Rover Evoque wilt, ga dan naar onze Land Rover Evoque-categorie.

Weiterlesen:
Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Land Rover Evoque?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector