Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover LR4, wat te doen?

Als u op uw hoede bent voor ongebruikelijke signalen op uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Land Rover LR4? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motormotor, een verstoord stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien deze problemen kunnen leiden tot ernstigere motorproblemen bij uw auto, dachten we dat we deze inhoudspagina zouden voorbereiden om u te helpen het falen van een lekkende injector te valideren en deze op de juiste manier te behandelen. Om dit te doen, zullen we eerst het geval van onderzoeken benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Land Rover LR4.

Lekkende injector op mijn benzine Land Rover LR4

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover LR4: De verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injectorlekken op een Land Rover LR4 uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover LR4

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover LR4: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Land Rover LR4zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Land Rover LR4 het resultaat zijn van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na controle heeft gecontroleerd dat er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden wij u aan deze inhoudspagina te raadplegen over het bestaan ​​van olie die lekt op uw Land Rover LR4.

Lekkende injector op mijn Land Rover LR4, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Zoals we eerder hebben gezien, is er regelmatig een lek verbonden met een versleten afdichting vanwege de hoge druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het regelmatig worden beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Situeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet onvermijdelijk erg moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover LR4, raden we u aan om dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die zou kunnen de toestand van uw Land Rover LR4 ernstig schaden.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover LR4, aarzel dan niet om onze Land Rover LR4 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Sleutel zit vast in ontsteking van Land Rover LR4, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector