Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Evoque, wat te doen?

Als u ongebruikelijke symptomen aan uw auto constateert, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene pechgevallen verlagen de kosten niet. Dus wat als je voelt dat je een lekkende injector op uw Land Rover Range Rover Evoque? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien dit defect kan leiden tot grotere motorproblemen van uw auto, hebben we ervoor gekozen om de inhoud van dit artikel te publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te bevestigen en op de juiste manier op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar de omstandigheid van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Land Rover Range Rover Evoque.

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Evoque benzine

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, sterker nog, het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren maakt de injectie duidelijk. Het wezenlijke verschil zit in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover Range Rover Evoque: de verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken bij een Land Rover Range Rover Evoque uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenkant van de injector, dit is het onderdeel dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek tegenkomen dat uit het onderste deel van de injector van uw auto komt, deze komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Evoque diesel

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Range Rover Evoque: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw Land Rover Range Rover Evoquezijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit soort gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer is de injector die lekt op uw Land Rover Range Rover Evoque een gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan de inhoud van dit artikel te lezen over de aanwezigheid van olielekkage op uw Land Rover Range Rover Evoque.

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Evoque, hoe het lek te verhelpen?

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder zagen, in verband gebracht met een versleten afdichting door de opgelopen druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het regelmatig worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet bijzonder moeilijk, maar als u de minste onzekerheid heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Range Rover Evoque, raden we u aan dichter bij uw motormonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die kan de toestand van uw Land Rover Range Rover Evoque ernstig schaden.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Evoque categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Waar vind ik de knipperzekering op Land Rover Range Rover Evoque ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector