Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Sport, wat te doen?

In het geval dat u op de hoogte wordt gebracht van ongebruikelijke tekens op uw auto, bent u terecht bezorgd, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene defecten verminderen de rekening niet. Dus wat als u merkt dat u een lekkende injector op uw Land Rover Range Rover Sport? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, onrustige stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan resulteren in meer kritieke motorcomplicaties voor uw auto, hebben we ervoor gekozen dit artikel te schrijven om u te helpen de storing van een lekkende injector te verifiëren en deze op de juiste manier aan te pakken. Om dit te doen, zullen we in eerste instantie kijken naar het geval van benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Land Rover Range Rover Sport.

Lekkende injector op mijn benzine Land Rover Range Rover Sport

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie onderscheidt. Het grootste verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover Range Rover Sport: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken op een Land Rover Range Rover Sport uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Desalniettemin zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover Range Rover Sport

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Range Rover Sport: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Land Rover Range Rover Sportzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange duur zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, deze keer wordt de verstuiver die lekt op uw Land Rover Range Rover Sport veroorzaakt door een O-ring of een lekkende plastic punt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na controle heeft geconstateerd dat er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel te raadplegen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Land Rover Range Rover Sport.

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover Sport, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting vanwege de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit monumentaal is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, is het vaak beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet automatisch moeilijk, maar als u de kleinste onzekerheid heeft in de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Range Rover Sport, raden we u aan om dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte manipulatie te voorkomen die kan de conditie van uw Land Rover Range Rover Sport ernstig schaden.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover Sport wilt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover Sport categorie.

Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Land Rover Range Rover?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector