Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover, wat te doen?

In het geval dat u ongebruikelijke tekens op uw auto opmerkt, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en plotselinge storingen verminderen de kosten niet. Dus wat als u denkt dat u een lekkende injector op uw Land Rover Range Rover? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motormotor, een verstoord stationair draaien of onconventionele zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan leiden tot ernstigere motorproblemen bij uw auto, hebben we besloten deze inhoud te schrijven om u te helpen het falen van een lekkende injector te bevestigen en er correct mee om te gaan. Om dit te bereiken gaan we eerst kijken naar de case van benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Land Rover Range Rover.

Lekkende injector op mijn benzine Land Rover Range Rover

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Land Rover Range Rover: de verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injectorlekken op een Land Rover Range Rover uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het kan zijn dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Land Rover Range Rover

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Land Rover Range Rover: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Land Rover Range Roverzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, over het algemeen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Land Rover Range Rover een gevolg zijn van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na verificatie heeft vastgesteld dat er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan deze inhoud te raadplegen over de aanwezigheid van olie die lekt op uw Land Rover Range Rover.

Lekkende injector op mijn Land Rover Range Rover, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt zijn tot het vervangen van de defecte afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet onvermijdelijk complex, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Land Rover Range Rover, raden we u aan om dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte manipulatie te voorkomen die zou kunnen de toestand van uw Land Rover Range Rover ernstig schaden.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover in de categorie Land Rover Range Rover.

Weiterlesen:
Hoe kan ik het interieurfilter van mijn Land Rover Range Rover Evoque vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector