Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus CT, wat te doen?

Wanneer u onregelmatige signalen op uw auto opmerkt, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene storingen verminderen de kosten niet. Dus wat als u denkt dat u een lekkende injector op uw Lexus CT? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motor, onrustig stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan resulteren in ernstigere motorproblemen op uw auto, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel voor te bereiden om u te helpen de storing van een lekkende injector te garanderen en deze op de juiste manier aan te pakken. Om dit te bereiken, zullen we eerst de omstandigheid van bekijken benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Lexus CT.

Lekkende injector op mijn Lexus CT benzine

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren anders zijn, de realiteit is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders maakt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die wordt ervaren door de injectoren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus CT: de verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injector lekken op een Lexus CT uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Desalniettemin zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus CT

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus CT: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselverstuivers op uw Lexus CTzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatpijp die met de tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die lekt op uw Lexus CT veroorzaakt door een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na controle heeft gecontroleerd dat er olie lekt maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan dit artikel te lezen over de aanwezigheid van olie die lekt op uw Lexus CT.

Lekkende injector op mijn Lexus CT, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, geassocieerd met een versleten afdichting als gevolg van de druk die wordt doorstaan. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, zeker bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet specifiek complex, maar als u de minste onzekerheid heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus CT, raden we u aan om dichter bij uw automonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstige schade zou kunnen toebrengen. de staat van uw Lexus CT.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus CT, aarzel dan niet om onze Lexus CT-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Wanneer moet u het roetfilter op de Lexus CT vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector