Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus ES, wat te doen?

Telkens wanneer u op de hoogte wordt gebracht van onregelmatige signalen op uw auto, bent u terecht bezorgd, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene defecten verminderen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Lexus ES? Je bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, onrustige stationair draaien of vreemde zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Aangezien deze storing grotere motorische problemen voor uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten dit artikel voor te bereiden om u te helpen de storing van een lekkende injector te verzekeren en deze op de juiste manier te behandelen. Om dit te doen, zullen we eerst het geval van onderzoeken benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Lexus ES.

Lekkende injector op mijn benzine Lexus ES

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in werkelijkheid maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het belangrijkste verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus ES: de verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injector lekken op een Lexus ES uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus ES

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus ES: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Lexus ESzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die lekt op uw Lexus ES veroorzaakt door een O-ring of de lekkende plastic tip.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na onderzoek olie lekt, maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan dit artikel te lezen over de aanwezigheid van olielekkage op uw Lexus ES.

Lekkende injector op mijn Lexus ES, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, geassocieerd met een versleten afdichting als gevolg van de doorstaan ​​druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze ingrepen niet automatisch gecompliceerd, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus ES, raden we u aan om dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstige schade zou kunnen veroorzaken de staat van uw Lexus ES.

Als u nog vragen heeft over de Lexus ES, aarzel dan niet om onze Lexus ES-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Lexus ES, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector