Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus GS, wat te doen?

Mocht u op de hoogte worden gebracht van ongebruikelijke borden op uw voertuig, dan mag u zich terecht zorgen maken, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en verrassende defecten verminderen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Lexus GS? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, een onrustig stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien dit probleem ernstigere motorcomplicaties voor uw auto kan veroorzaken, dachten we dat we de inhoud van dit artikel zouden publiceren om u te helpen het falen van een lekkende injector te bevestigen en deze correct aan te pakken. Om dit te bereiken gaan we eerst kijken naar de case van benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Lexus GS.

Lekkende injector op mijn benzine Lexus GS

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, maar de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie onderscheidt. Het grootste verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus GS: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injector lekken op een Lexus GS uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus GS

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus GS: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Lexus GSzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Lexus GS het gevolg zijn van een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na controle heeft gecontroleerd dat er olie lekt maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan om door dit artikel te bladeren over het bestaan ​​van olielekkage op uw Lexus GS.

Lekkende injector op mijn Lexus GS, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak gaat een lek, zoals we eerder hebben gezien, samen met een versleten afdichting als gevolg van de druk die wordt doorstaan. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het regelmatig worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet automatisch complex, maar als u enige twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus GS, raden we u aan om dichter bij uw monteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die de conditie van uw Lexus GS.

Voor meer tips over de Lexus GS kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus GS.

Weiterlesen:
Hoe Start Stop op Lexus GS uit te schakelen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector