Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus GX, wat te doen?

In het geval dat u ongewone tekens op uw auto opmerkt, bent u terecht bezorgd, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onverwachte storingen verminderen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Lexus GX? Je bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, onrustige stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan leiden tot ernstigere motorstoringen in uw auto, hebben we besloten deze inhoudspagina te schrijven om u te helpen ervoor te zorgen dat een lekkende injector faalt en deze correct afhandelt. Om dit te bereiken bekijken we eerst de case van benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Lexus GX.

Lekkende injector op mijn benzine Lexus GX

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, maar de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie onderscheidt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die door de injectoren wordt uitgeoefend, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus GX: de verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injector lekken op een Lexus GX uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus GX

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus GX: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Lexus GXzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange termijn zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die lekt op uw Lexus GX veroorzaakt door een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u, nadat u hebt gecontroleerd of er olie lekt, maar niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoudspagina te bladeren op de aanwezigheid van olie die lekt op uw Lexus GX.

Lekkende injector op mijn Lexus GX, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we een kijkje nemen hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, is het vaak beperkt tot het vervangen van de verzegelde zegels:

 • Identificeer de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet onvermijdelijk erg moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus GX, raden we u aan om dichter bij uw automonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstig zou kunnen de conditie van uw Lexus GX schaden.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus GX, aarzel dan niet om onze Lexus GX categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de parkeerlichten op Lexus GX?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector