Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus IS, wat te doen?

Wanneer u zich bewust bent van abnormale symptomen aan uw voertuig, bent u terecht geïntrigeerd, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en verrassende storingen verminderen de kosten niet. Dus wat als u denkt dat u een lekkende injector op uw Lexus IS? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motor, een verstoord stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien deze problemen meer kritieke motorproblemen voor uw auto kunnen veroorzaken, hebben we besloten deze inhoud samen te stellen om u te helpen het falen van een lekkende injector te verifiëren en er op de juiste manier mee om te gaan. Om dit te bereiken zullen we in eerste instantie kijken naar de case van benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Lexus IS.

Lekkende injector op mijn Lexus IS benzine

Het is belangrijk om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren anders zijn, de realiteit is dat het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie anders maakt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die wordt ervaren door de injectoren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus IS: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injector lekken op een Lexus IS uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat uit het onderste deel van de injector van uw auto komt, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus IS

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus IS: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Lexus ISzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Lexus IS het gevolg zijn van een O-ring of de plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na onderzoek olie lekt, maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan deze inhoud te lezen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Lexus IS.

Lekkende injector op mijn Lexus IS, hoe het lek te verhelpen

En als laatste gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting die is veroorzaakt door de druk die is opgelopen. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, zeker bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek op
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet noodzakelijkerwijs gecompliceerd, maar als u de kleinste onzekerheid heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus IS, raden we u aan om dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte bediening te voorkomen die aanzienlijke schade zou kunnen veroorzaken de staat van uw Lexus IS.

Als u nog vragen heeft over de Lexus IS, aarzel dan niet om onze Lexus IS-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Motor trilt op Lexus IS, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector