Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus RX, wat te doen?

Mocht u alert zijn op abnormale symptomen aan uw auto, dan heeft u gelijk, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onverwachte storingen verlagen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Lexus RX? U bent er bijna zeker achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, een verstoord stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien deze storing meer motorproblemen bij uw auto kan veroorzaken, hebben we ervoor gekozen om deze inhoudspagina te produceren om u te helpen de storing van een lekkende injector te bevestigen en deze correct te behandelen. Om dit te bereiken, zullen we in eerste instantie kijken naar het geval van benzine verstuivers en dan die van dieselverstuivers Lexus RX.

Lekkende injector op mijn benzine Lexus RX

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de realiteit is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie onderscheidt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus RX: de verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injector lekken op een Lexus RX uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus RX

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus RX: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselverstuivers op uw Lexus RXzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die lekt op uw Lexus RX veroorzaakt door een O-ring of de lekkende plastic tip.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na onderzoek olie lekt, maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan om door deze inhoudspagina te bladeren op de aanwezigheid van olie die lekt op uw Lexus RX.

Lekkende injector op mijn Lexus RX, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is, zoals we eerder hebben gezien, een lek verbonden met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet onvermijdelijk moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus RX, raden we u aan om dichter bij uw motormonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die aanzienlijke schade zou kunnen toebrengen. de staat van uw Lexus RX.

Als u nog vragen heeft over de Lexus RX, aarzel dan niet om onze Lexus RX-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
De airconditioning in mijn Lexus RX is niet meer koud
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector