Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Lexus UX, wat te doen?

Mocht u alert zijn op ongebruikelijke tekens op uw auto, dan bent u terecht geïntrigeerd, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene pechgevallen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Lexus UX? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, of een onrustig stationair toerental of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Omdat dit probleem kan leiden tot ernstigere motorcomplicaties van uw auto, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel te publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te voorkomen en correct te behandelen. Om dit te bereiken, zullen we eerst kijken naar de omstandigheden van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Lexus UX.

Lekkende injector op mijn benzine Lexus UX

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, op een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Lexus UX: De verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injectorlekken op een Lexus UX die is uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Desalniettemin zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Lexus UX

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Lexus UX: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw Lexus UXzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na een tijdje zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer wordt de injector die op uw Lexus UX lekt, veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u heeft gecontroleerd of er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om de inhoud van dit artikel te raadplegen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Lexus UX.

Lekkende injector op mijn Lexus UX, hoe het lek te verhelpen?

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig wordt een lekkage, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting vanwege de opgelopen drukken. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Zoek de bron van het lek op
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet specifiek complex, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Lexus UX, raden we u aan dichter bij uw monteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die de staat van uw Lexus UX.

Als je meer handleidingen over de Lexus UX nodig hebt, ga dan naar onze Lexus UX-categorie.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Lexus UX?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector