Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lexus ES-motor rammelt als het koud is

Geconfronteerd worden met herhaalde geluiden op uw auto is vaak verontrustend, een voertuig is zo complex dat het meestal moeilijk is om de bron te achterhalen en nog moeilijker om het onderdeel te vinden dat het veroorzaakt. Mocht u ook eerder te maken hebben gehad met een koud motorgeluid op uw Lexus ES, dan kunnen wij u zeker ondersteunen. We hebben er inderdaad voor gekozen om deze inhoudspagina te schrijven om de belangrijkste triggers van een motor die ratelt als het koud is op uw Lexus ES. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen bij het starten, dan vanwege verkeerde olie en tot slot vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Lexus ES rammelt alleen bij het starten

Als de motor van uw Lexus ES een koud ratelgeluid veroorzaakt, met name bij het starten en het duurt niet lang daarna, is het mogelijk dat uw motorsmering een storing heeft. Inderdaad, de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) kan worden beschadigd en daarom enige tijd nodig hebben om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw situatie is, moet de motor die uw Lexus ES dichtslaat na een paar tientallen seconden weer normaal functioneren omdat het smeren van de motor op natuurlijke wijze gebeurt, zorg ervoor dat u de staat van de motor onderzoekt.

Motor van mijn Lexus ES die ratelt als hij koud is door te vloeibare olie

Een andere optie die een motor die koud ratelt op uw Lexus ES kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de olieselectie niet perfect was, inderdaad, motoroliën verschillen op hun viscositeit, wat we zullen contrasteren met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is gekozen, is het mogelijk dat bij koude de smering die het toestaat niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt geadviseerd, als uw motor klikt sterk is of als het aanhoudt op uw Lexus ES, denk niet twee keer na om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Hoe pas je de mistlichten op Lexus ES aan?

Motor die rammelt als het koud is op mijn Lexus ES vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo problemen die beginnen als het koud is, zijn het misschien uw Lexus ES-gloeibougies die aan het einde van hun levensduur zijn. Inderdaad, een dode bougie zorgt ervoor dat de gekoppelde cilinder niet opwarmt en veroorzaakt een sterker rammelen op een Lexus ES-motor, dus houd rekening met het afzonderlijk diagnosticeren van de staat van uw bougies met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is bezorgd zoals ze allemaal zijn. Hier hebben we u onthuld, de belangrijkste factoren van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om onze gespecialiseerde pagina voor uw auto te lezen om aanvullende details te vinden over alle storingen die verband houden met uw auto.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus ES, aarzel dan niet om onze categorie Lexus ES te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector