Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lexus NX-motor rammelt als het koud is

Geconfronteerd worden met regelmatige geluiden op uw auto is meestal onaangenaam, een auto is zo ingewikkeld dat het over het algemeen lastig is om de oorsprong te bepalen en nog moeilijker om het onderdeel te vinden dat hem activeert. Mocht u ook al eerder een koud motorgeluid op uw Lexus NX hebben ondervonden, dan kunnen wij u zeker ondersteunen. In feite hebben we ervoor gekozen om dit document samen te stellen om de belangrijkste triggers van een motor die rammelt als het koud is op uw Lexus NX. Eerst kijken we naar motoren die alleen ratelen bij het opstarten, dan vanwege verkeerde olie en tenslotte vanwege gloeibougies.

De motor van mijn Lexus NX rammelt alleen bij het starten

Als de motor van je Lexus NX koude rammelaars genereert, met name bij het starten en die lang daarna verdwijnen, is het mogelijk dat je motorsmering de schuld krijgt. In feite kan de oliezeef (het onderdeel dat de olie opzuigt en naar de bovenkant van de motor laat stijgen) slecht functioneren en daarom de tijd nemen om de olie te laten stijgen als deze nog steeds erg dik is. Als dit uw geval is, moet de motor die uw Lexus NX dichtslaat na een paar tientallen seconden weer normaal functioneren omdat het smeren van de motor normaal zal gebeuren, zorg ervoor dat u de staat van de motor controleert.

Motor van mijn Lexus NX die ratelt als hij koud is door te vloeibare olie

Een andere optie die een motor die koud ratelt op uw Lexus NX kan rechtvaardigen, is dat tijdens een olieverversing de oliekeuze niet ideaal was, inderdaad, motoroliën verschillen op hun viscositeit, die we zullen bekijken met de «W» -waarde, hoe hoger deze waarde is hoe dikker de olie zal zijn en vice versa. Als een te vloeibare olie is geplukt, is het mogelijk dat bij koude de smering die het toelaat, niet voldoende is om het dichtslaan van de motor te beperken, vergelijk de gebruikte olie en de olie die door de fabrikant wordt aanbevolen, als uw motorklik sterk is of als het aanhoudt op uw Lexus NX, denk niet twee keer na om deze te vervangen door de juiste olie.

Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft branden op mijn Lexus NX

Motor die rammelt als het koud is op mijn Lexus NX vanwege de gloeibougies

Als je een dieselmotor hebt, rammelt je motor als hij koud is, en dat is ook zo moeilijk beginnen wanneer het koud is, zijn het mogelijk uw Lexus NX-gloeibougies die aan het einde van hun levensduur zijn. In feite zal een dode bougie de gekoppelde cilinder ertoe brengen niet op te warmen en zal een sterker rammelen veroorzaken op een Lexus NX-motor, dus denk erover na om de staat van uw bougies onafhankelijk uit te proberen met behulp van een multimeter, het kan zijn dat er maar één is maakt zich zorgen zoals ze allemaal. Hier hebben we u uitgelegd, de belangrijkste oorzaken van een motor die koud op een auto slaat, denk niet twee keer na om door onze gespecialiseerde pagina voor uw auto te bladeren om meer informatie te vinden over alle storingen met betrekking tot uw auto.

Als u nog vragen heeft over de Lexus NX, aarzel dan niet om onze Lexus NX-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector