Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Probleem met automatische transmissie Lexus IS?

Leren autorijden is niet constant onproblematisch, en soms lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Lexus IS te kiezen, als het om eenvoudig comfort of gebruiksgemak gaat, komt dit type transmissie steeds vaker voor. Hoewel ze misschien een uitstekende keuze lijken, kan dat net zo goed zijn problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Lexus IS . Dit is precies het thema van ons artikel. Eerst beschrijven we in het kort de verschillende soorten automatische versnellingsbakken en in een tweede stap welke problemen die u tegen kunt komen met de versnellingsbak van uw Lexus IS en, tot slot, hoe deze op te lossen.

De verschillende soorten automatische versnellingsbakken van een Lexus IS

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, aangezien u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt bediend, zodat uw koppeling of andere elementen die door verkeerd gebruik op de proef kunnen worden gesteld, niet vroegtijdig verslijten op uw component.

Afhankelijk van het type automatische transmissie waarmee uw Lexus IS is uitgerust, zult u echter min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u blootstellen:

 • Gemeenschappelijke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de handeling van de bestuurder verandert. Dit type versnellingsbak komt steeds minder vaak voor omdat ze als erg traag worden beschouwd. Over het algemeen voelen we ook een koppeling tijdens het vertragen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij functioneert op hetzelfde concept als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een hoger brandstofverbruik. Ze worden vaak op luxe modellen gemonteerd.
 • Continu variabele automatische box: Het is een soortgelijk concept als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn erg traag en reageren vaak niet tijdens de acceleratiefasen van uw Lexus IS.
Weiterlesen:
Hoe wordt Lexus IS gesleept?

.

Ik heb problemen met de automatische transmissie op mijn Lexus IS

We beginnen nu met het onderdeel dat u zeker het meest aantrekt in dit artikel, wat zijn de problemen die u kunt tegenkomen bij de automatische transmissie van uw Lexus IS? Zoals hierboven beschreven, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handgeschakelde transmissies, maar hier zijn de belangrijkste problemen die u kunt tegenkomen:

 • Zoals eerder beschreven, ongeacht het type automatische versnellingsbak, is het algemeen bekend dat ze traag zijn en traag zijn bij het accelereren. Dit fenomeen is echter ontworpen om op te treden net wanneer het voertuig wordt gestart, niet wanneer het wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of converter waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Lexus IS niet meer schakelt of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of vaak op uw Lexus IS springen, is er een onderdeel dat hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk is voor deze storing. In feite mag de solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen niet effectief werken, de tweede optie, een snelheidssensor of een snelheidssensor van de motoreenheid kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u een val ervaart die wordt veroorzaakt door de automatische versnellingsbak van uw Lexus IS: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Lexus IS lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Lexus IS lekt, is het hoogstwaarschijnlijk een van uw spionagezegels te versleten.
Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Lexus IS?

Hoe los ik problemen met automatische transmissie op een Lexus IS op?

En tot slot gaan we proberen je de strategieën om de problemen met automatische transmissie op uw Lexus IS op te lossen . Vind ze hieronder:

 • Olielek op de automatische versnellingsbak van een Lexus IS: Zoek de bron van het lek en vervang de betreffende pakking, laat dit uitvoeren door een professional, het openen van een versnellingsbak is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, vooral voor de arbeid. Denk niet twee keer na om ons artikel over versnellingsbakolielekken op Lexus IS te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de juiste remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u betreft.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Lexus IS, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Lexus IS slipt: in dit geval heb je zeker een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen en op sommige modellen kun je deze niet vervangen zonder een standaard vervanging van de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met automatische transmissie op Lexus IS, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor zulke moeilijke mechanismen. Wanneer u op dit niveau een probleem voelt, raden we u aan om snel naar uw monteur te gaan.

Weiterlesen:
Remvloeistoflek Lexus IS

Als je meer tutorials over de Lexus IS wilt, ga dan naar onze Lexus IS-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector