Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemen met automatische transmissie Lexus ES?

Leren autorijden is niet altijd handig, en vaak lijkt het misschien een goede oplossing om een ​​automatische Lexus ES te kiezen, als het gaat om eenvoudig comfort of gebruiksgemak, komt dit type transmissie steeds vaker voor. Hoewel ze misschien een perfecte keuze lijken, kan er ook een zijn problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Lexus ES . Dit is precies het onderwerp van ons artikel. Eerst laten we u snel de verschillende soorten automatische versnellingsbakken zien, en in een tweede stap welke problemen die u kunt tegenkomen met de versnellingsbak van uw Lexus ES , en, tot slot, hoe ze te repareren.

Het andere soort automatische versnellingsbak van een Lexus ES

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt beheerd, waardoor er geen voortijdige slijtage van uw koppeling of andere componenten is die door verkeerd gebruik op de proef kunnen worden gesteld van uw kant.

Afhankelijk van het type automatische transmissie waarmee uw Lexus ES is uitgerust, zult u echter min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u blootstellen:

 • Gemeenschappelijke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de handeling van de bestuurder verandert. Dit type versnellingsbak is steeds minder algemeen omdat men denkt dat ze erg traag zijn. Ook bij het afremmen voelen we vaak een koppeling.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze zijn vaak uitgerust op luxe modellen.
 • Continu variabele automatische box: het is een vergelijkbare theorie als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn bijzonder traag en reageren vaak niet tijdens de acceleratiefasen van uw Lexus ES.
Weiterlesen:
Waar vind ik een elektrische raamzekering op Lexus ES?

.

Ik heb problemen met de automatische versnellingsbak op mijn Lexus ES

We beginnen nu met het deel dat u absoluut het meest aantrekt in dit artikel, wat zijn de problemen waarmee u te maken kunt krijgen bij de automatische transmissie van uw Lexus ES? Zoals eerder uitgelegd, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar dit zijn de belangrijkste problemen die u kunt tegenkomen:

 • Zoals eerder onthuld, ongeacht het type automatische versnellingsbak, staan ​​ze vaak bekend als traag en traag bij het accelereren. Dit fenomeen is echter ontworpen om alleen te gebeuren wanneer de auto wordt gestart, niet wanneer deze wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het de hele tijd gebeurt, is de koppeling of omvormer waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Lexus ES niet meer schakelt of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of vaak springen op uw Lexus ES, is er een onderdeel dat zeer zeker de oorzaak is van deze storing. In feite moet de solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen niet correct werken, de tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u druppels ervaart die afkomstig zijn van de automatische versnellingsbak van uw Lexus ES: Als u een koppeling ervaart wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en die niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Lexus ES lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Lexus ES lekt, is de kans groot dat een van uw spionageafdichtingen te versleten is.
Weiterlesen:
Hoe kan ik een vergrendelde sleutel op mijn Lexus ES repareren?

Hoe los ik problemen met automatische transmissie op een Lexus ES op?

En tot slot gaan we proberen je de oplossingen om de problemen met automatische transmissie op uw Lexus ES te verhelpen . Vind ze hieronder:

 • Olielek aan de automatische versnellingsbak van een Lexus ES: Zoek de oorzaak van het lek en vervang de betreffende pakking, laat dit door een professional doen, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Aarzel niet om ons artikel over versnellingsbakolielekken op Lexus ES te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de enige oplossing, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro, afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u zorgen baart.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Lexus ES, hoeft u alleen een complete versnellingsbak te vervangen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Lexus ES slipt: in dit geval heb je duidelijk een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten vervangen, en op sommige modellen heb je de mogelijkheid om deze te vervangen zonder een standaard vervanging van de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere automatische transmissieproblemen op Lexus ES, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat de belangrijkste, ongeacht de reden, voor dergelijke moeilijke mechanismen. Zodra u een probleem op dit niveau voelt, raden we u aan vrij snel naar uw monteur te gaan.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus ES, aarzel dan niet om onze Lexus ES-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Lexus ES vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector