Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Problemen met automatische transmissie Lexus NX?

Leren autorijden is niet altijd gemakkelijk, en vaak lijkt het misschien een goede oplossing om voor een automatische Lexus NX te kiezen, of het nu voor basiscomfort of gebruiksgemak is, dit type transmissie komt steeds vaker voor. Niettemin, hoewel ze misschien een perfecte keuze lijken, kan dat net zo goed zijn problemen met de automatische versnellingsbakken van uw Lexus NX . Dit is precies het onderwerp van onze inhoud. Eerst zullen we kort de verschillende soorten automatische versnellingsbakken uitleggen, en in een tweede stap welke problemen die u kunt tegenkomen met de versnellingsbak van uw Lexus NX , en, eindelijk, hoe ze op te lossen.

Het andere soort automatische versnellingsbak van een Lexus NX

.

Versnellingsbakken hebben het voordeel dat ze betrouwbaar zijn, omdat u uw koppelingspedaal niet hoeft te gebruiken en alles elektronisch en mechanisch wordt geregeld, zodat uw koppeling of andere componenten die door verkeerd gebruik op de proef kunnen worden gesteld, niet vroegtijdig verslijten op uw component.

Desalniettemin, gebaseerd op het type automatische transmissie waarmee uw Lexus NX is uitgerust, zult u min of meer betrouwbaar zijn, we zullen ze nu aan u presenteren:

 • Klassieke automatische versnellingsbak: hij zal een koppelomvormer gebruiken die het schakelen zal regelen, het is de oudste technologie, hij is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd (meer versnellingen en een beter beheer van het schakelen).
 • Gerobotiseerde automatische versnellingsbak: Dit is een handgeschakelde versnellingsbak met een gerobotiseerd systeem dat de handeling van de bestuurder verandert. Dit type versnellingsbak komt steeds minder vaak voor omdat ze als erg traag worden beschouwd. Ook wij voelen nogal eens een koppeling tijdens het vertragen.
 • Automatische transmissie met dubbele koppeling: Dit is de beste automatische transmissie, hij werkt volgens hetzelfde principe als de robottransmissie, maar dankzij de dubbele koppeling heb je geen problemen meer met lage snelheden of een verhoogd brandstofverbruik. Ze worden vaak op luxe modellen gemonteerd.
 • Continu variabele automatische box: het is een soortgelijk concept als op een scooter, een variator zal de verschillen tussen acceleratie en motorsnelheid gaan beheersen, ze zijn bijzonder traag en reageren meestal niet tijdens de acceleratiefasen van uw Lexus NX.
Weiterlesen:
Service-lampje Lexus NX uitschakelen

.

Ik heb problemen met de automatische versnellingsbak op mijn Lexus NX

We beginnen nu met het onderdeel dat u zeker het meest aantrekt in dit bericht, wat zijn de problemen die u kunt tegenkomen bij de automatische transmissie van uw Lexus NX? Zoals eerder vermeld, zijn ze over het algemeen betrouwbaarder dan handmatige transmissies, maar dit zijn de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen:

 • Zoals hierboven beschreven, ongeacht het type automatische versnellingsbak, is het vaak bekend dat ze traag zijn en traag zijn bij het accelereren. Niettemin wordt verondersteld dat dit fenomeen zich alleen voordoet wanneer de auto wordt gestart, niet wanneer deze wordt gelanceerd. Als het voelt alsof het constant gebeurt, is de koppeling of converter waarschijnlijk dood.
 • Ik heb het gevoel dat een versnelling in de automaat van mijn Lexus NX niet meer schakelt of springt: Als u het gevoel heeft dat uw versnellingen niet meer schakelen of de neiging hebben om op uw Lexus NX te springen, is er een onderdeel dat waarschijnlijk de oorzaak is van deze storing. Het is duidelijk dat de solenoïde die fungeert als een «schakelaar» om de versnellingen in te schakelen niet goed werkt, de tweede optie, een snelheids- of motortoerentalsensor kan defect zijn en de verkeerde informatie naar uw versnellingsbak sturen.
 • Als u voelt dat er druppels uit de automatische versnellingsbak van uw Lexus NX komen: Als u een koppeling voelt wanneer u omhoog gaat of wanneer u vertraagt, is het ofwel uw olie die te oud is en niet alle mechanismen van uw versnellingsbak voldoende smeert, ofwel een sensor die slechte informatie geeft

  .

 • De automatische transmissie van mijn Lexus NX lekt: Eindelijk, als de automatische transmissie van uw Lexus NX lekt, is het hoogstwaarschijnlijk dat een van uw spionagezegels te versleten is.
Weiterlesen:
Weggedrag Lexus NX

Hoe los ik problemen met automatische transmissie op een Lexus NX op?

En tot slot gaan we proberen je de strategieën om de automatische transmissieproblemen op uw Lexus NX te corrigeren . Vind ze hieronder:

 • Olielek op de automatische versnellingsbak van een Lexus NX: Zoek de bron van het lek, en vervang de betreffende pakking, laat het doen door een specialist, een versnellingsbak openen is niet eenvoudig. Het kost je een paar honderd euro, specifiek voor de arbeid. Aarzel niet om onze inhoud over versnellingsbakolielekken op Lexus NX te lezen.
 • Sensorprobleem: Ongeacht welke sensor het betreft, een vervanging is de enige remedie, sensoren repareren zichzelf niet, u moet rekenen van 100 tot een paar honderd euro afhankelijk van de moeilijkheid van toegang tot degene die u betreft.
 • Koppelingen: Als u problemen heeft met de koppelingen op uw Lexus NX, hoeft u alleen een hele versnellingsbak te wisselen om comfort te krijgen en uw versnellingen te behouden.
 • De automatische versnellingsbak van mijn Lexus NX slipt: in dit geval heb je zeker een dode koppelingsplaat, je zult de koppeling moeten verwisselen, en op sommige modellen kun je deze niet veranderen zonder een standaard de versnellingsbak, wees bereid om meer dan duizend euro uit te geven.

Er zijn andere problemen met automatische transmissie op Lexus NX, zoals elektronische problemen of drukproblemen, maar deze lijst bevat de belangrijkste, hoe dan ook, voor zulke moeilijke mechanismen. Zodra je een probleem voelt op dit niveau, raden we je aan om vrij snel naar je monteur te gaan.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus NX, aarzel dan niet om onze Lexus NX-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe katalysator Lexus NX reinigen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector