Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Kia Xceed, wat kan ik doen?

Desalniettemin worden nieuwere auto’s steeds beter geïsoleerd, het zijn nog steeds ovens in de zomer. Een van de eenvoudigste manieren om deze warmte in de zomer snel af te voeren of u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Echter, vaak uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in zo’n geval doen als ik een raam vast op mijn Kia Xceed? Dit is precies wat we in dit artikel zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we de omstandigheid zien van een handmatig raam dat vastzit op Kia Xceed, en ten tweede de omstandigheid van een elektrisch raam.

Handmatig venster vast op Kia Xceed

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn echter anders als de raam van uw Kia Xceed zit vast in de open of gesloten stand , het zal technisch niet veel vervangen, maar in de open stand is het noodzakelijkerwijs vervelender, je riskeert dat je voertuig wordt gestolen, of dat je problemen krijgt met slecht weer en dat de binnenkant van je Kia Xceed schimmels of elektrische complicaties heeft vanwege vochtigheid.

Waarom zit het handmatige venster van mijn Kia Xceed vast?

Als u zich in de omstandigheid bevindt waar het handmatige venster van uw Kia Xceed zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee belangrijke factoren die u deze blokkering kunnen laten zien:

 • De raamregelkabel is verward of vernietigd: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe monteer je een trekhaak op een Kia Xceed?

Hoe open ik het vastzittende handmatige venster op mijn Kia Xceed?

Nu hebben we gezien waarom de handmatige ruit van uw Kia Xceed in de open of gesloten stand is vergrendeld. We zullen ons nu concentreren op de alternatieven die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer het raam van uw Kia Xceed . Om dit te bereiken heb je geen erg geavanceerd mechanisch begrip nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raamliftsysteem. Met een visuele controle kunt u snel vaststellen of bepaalde onderdelen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel in de knoop zit of dat de rails kapot is, waardoor de ruit van uw Kia Xceed wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen deze terug te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas aandachtig verwijderen om toegang te krijgen tot de systemen die veilig moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Kia Xceed

Laten we nu verder gaan met de meest basale omstandigheid, a elektrisch raam geblokkeerd op Kia Xceed . Het is duidelijk dat elektrische ramen noodzakelijkerwijs complexer zijn dan handmatige ramen en daarom noodzakelijkerwijs hun deel van bijkomende complicaties met zich meebrengen.

Waarom zit de elektrische ruit van mijn Kia Xceed vast?

Dus laten we beginnen met de mogelijke wortels van een venster geblokkeerd op Kia Xceed:

 • Defecte raamopenermotoren: dit is natuurlijk een van de meest fundamentele redenen voor het falen van de raamopwinder, omdat deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Over het algemeen kun je dit zien, want voordat ze volledig opgeven, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dat geval zou u een specifiek geluid moeten horen wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien zou u een geluid moeten horen bij het activeren van het raam van uw Kia Xceed

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw Kia Xceed

  .

 • De schakelknop is losgekoppeld of defect
Weiterlesen:
Hoe kan ik de mistlamp op mijn Kia Xceed vervangen?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrische raam op mijn Kia Xceed?

Nu we alle mogelijke redenen hebben gezien voor een geblokkeerd raam op Kia Xceed, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Op deze website vindt u de verschillende maatregelen die u kunt nemen om het raam van uw Kia Xceed te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders doet, moet u de deurbekleding aandachtig verwijderen om te voorkomen dat de nietjes die op hun plaats blijven, worden gebroken.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Kia Xceed kijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgesneden

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een originele basisvervanging de beste remedie, in feite is een dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Kia Xceed, kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u hebt al uw elektrische aansluitingen gecontroleerd, verwijder dan de schakelknop om te zien of deze effectief is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Wanneer schokdempers Kia Xceed vervangen?

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastgelopen raam op Kia Xceed/strong, sommige reparaties zijn ingewikkelder dan andere, als u niet in staat bent om ze zelf te doen, ga dan naar uw autotechnicus die ze voor u kan doen.

Kijk voor meer tips over de Kia Xceed in de categorie Kia Xceed.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector