Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam vast op Land Rover Discovery, wat kan ik doen?

Desalniettemin worden nieuwere auto’s steeds beter geïsoleerd, ze worden nog steeds behoorlijk warm in de zomer. Een van de meest elementaire methoden om deze warmte in de zomer snel af te voeren, of u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is door uw ramen te openen tijdens het rijden. Niettemin, in sommige gevallen uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in zo’n geval doen als ik een raam vast op mijn Land Rover Discovery? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we de omstandigheid ontdekken van een handmatig raam dat vastzit op Land Rover Discovery, en ten tweede de omstandigheid van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op Land Rover Discovery

De mechanismen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, maar als de raam van uw Land Rover Discovery zit vast in de open of gesloten stand , aan de technische kant zal het niet veel veranderen, maar in de open positie is het eigenlijk irritanter, je loopt het risico dat je voertuig wordt gestolen, of door slecht weer gaat en dat de binnenkant van je Land Rover Discovery gaat schimmelen of elektrische complicaties heeft vanwege vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Land Rover Discovery vast?

Als u zich in de omstandigheid bevindt waar het handmatige venster van uw Land Rover Discovery zit vast in open of gesloten positie zijn er twee belangrijke oorzaken die u deze blokkade kunnen laten zien:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Land Rover Discovery Sport DIE problemen met stationair draaien hebben

Hoe open ik het vastzittende handmatige venster op mijn Land Rover Discovery?

Nu hebben we gezien waarom het handmatige raam van uw Land Rover Discovery in de open of gesloten stand is vergrendeld. We zullen ons nu concentreren op de alternatieven die voor u beschikbaar zijn, zodat u kunt deblokkeer het raam van uw Land Rover Discovery . Om dit te doen, heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk heel eenvoudig. Je zult wel moeten haal het zegel uit je deur om toegang te krijgen tot het raamliftsysteem. Met een visuele controle zult u snel merken of bepaalde elementen beschadigd zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of de rails gebroken zijn, waardoor het raam van uw Land Rover Discovery wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kun je proberen deze terug te plaatsen en te smeren, anders moet je het onderdeel vervangen, daarvoor moet je eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de mechanismen die moeten worden vervangen.

Elektrisch raam vast op Land Rover Discovery

Laten we nu verder gaan met de meest basale omstandigheid, a elektrische ruit geblokkeerd op Land Rover Discovery . In feite zijn elektrische ramen in feite complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus hun deel van bijkomende complicaties met zich mee.

Waarom zit de elektrische ruit van mijn Land Rover Discovery vast?

Laten we beginnen met de mogelijke oorsprong van een geblokkeerd raam op Land Rover Discovery:

 • Defecte raamopenermotoren: In werkelijkheid is dit een van de meest fundamentele oorzaken van het falen van de raamopener, omdat deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken, want voordat ze volledig afhaken, beginnen ze moe te worden en gaat het raam steeds minder snel omhoog.
 • Een van de versnellingen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een bepaald geluid moeten horen wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamopener kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, bovendien zou u een geluid moeten horen bij het activeren van het raam van uw Land Rover Discovery

  .

 • De zekering van de raamlift is defect, dus geen stroomtoevoer naar de raamliftmotor van uw Land Rover Discovery

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Waarom zit mijn tankdeur vast op Land Rover Discovery Sport?

Hoe ontgrendel ik de vastzittende elektrische ruit op mijn Land Rover Discovery?

Nu we alle mogelijke oorzaken van een geblokkeerd raam op Land Rover Discovery hebben gezien, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Op deze website vindt u de verschillende procedures die u kunt toepassen om het raam van uw Land Rover te deblokkeren Ontdekking:

 • Voordat u iets anders doet, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat de nietjes die op hun plaats blijven, worden gebroken.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de stroomkabels loskoppelen van de motor en met behulp van een voltmeter controleren of u een stroomsterkte heeft van ongeveer 12 volt wanneer u op de knop voor het openen van het raam drukt. Als dit niet het geval is, moet u de zekering van de raamlift op uw Land Rover Discovery bekijken, raadpleeg ons artikel om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, onderzoekt u de voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een originele basisvervanging de beste oplossing, in feite is een dode motor niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Land Rover Discovery, kunt u deze eenvoudig vervangen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geknipt of geschroefd.
 • Als er ten slotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop activeert en u hebt al uw elektrische aansluitingen gecontroleerd, verwijdert u de schakelknop om erachter te komen of deze correct is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Discovery Sport?

Daar weet je het nu hoe zich te ontdoen van een vastgelopen raam op Land Rover Discovery/strong, sommige reparaties zijn ingewikkelder dan andere, als u denkt dat u ze niet zelf kunt doen, ga dan naar uw technicus die ze voor u kan doen.

Als u meer informatie over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Discovery.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector