Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Raam zit vast op Land Rover Evoque, wat kan ik doen?

Hoewel nieuwere auto’s steeds beter worden geïsoleerd, zijn het in de zomer nog steeds ovens. Een van de gemakkelijkste technieken om deze hitte in de zomer snel af te voeren, of om u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is om uw ramen te openen terwijl u rijdt. Soms echter uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in dit geval doen als ik een raam vast op mijn Land Rover Evoque? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval van een handmatig raam op Land Rover Evoque ontdekken, en ten tweede het geval van een elektrisch raam.

Handmatig raam vast op Land Rover Evoque

De mechanismen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, maar als de raam van uw Land Rover Evoque zit vast in de open of gesloten positie Het zal technisch niet veel vervangen, maar in de open positie is het eigenlijk vervelender, je riskeert dat je voertuig wordt gestolen, of door slecht weer gaat en dat de binnenkant van je Land Rover Evoque schimmelt of elektrische complicaties heeft vanwege vochtigheid.

Waarom zit het handmatige raam van mijn Land Rover Evoque vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige raam van uw Land Rover Evoque zit vast in de open of gesloten positie zijn er twee hoofdoorzaken die deze blokkade kunnen verklaren:

 • De raamregelkabel is verward of gebroken: dit voorkomt dat het mechanisme het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas optimaal op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Land Rover Evoque verwijderen?

Hoe open ik het vastzittende handmatige raam op mijn Land Rover Evoque?

Nu hebben we ontdekt waarom het handmatige raam van uw Land Rover Evoque in geopende of gesloten toestand vergrendeld is. We zullen ons nu concentreren op de alternatieven die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het venster van uw Land Rover Evoque . Om dit te doen, heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Je zult wel moeten verwijder de verzegeling van uw deur om toegang te krijgen tot het raammechanisme. Met een visuele controle kunt u snel zien of sommige onderdelen gewond zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of dat de rails gebroken zijn, waardoor de ruit van uw Land Rover Evoque wordt geblokkeerd. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug op de website te plaatsen en te smeren, in elk ander geval moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de mechanismen die veilig moeten worden vervangen .

Elektrisch raam vast op Land Rover Evoque

Laten we nu verder gaan met het meest basale geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Land Rover Evoque . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk complexer dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra complicaties met zich mee.

Waarom zit het elektrisch bedienbare raam van mijn Land Rover Evoque vast?

Laten we dus beginnen met de mogelijke oorsprong van een venster dat is geblokkeerd op Land Rover Evoque:

 • Defecte motoren voor de raambediening: het is inderdaad een van de meest fundamentele redenen voor het falen van de raambediening, aangezien deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit ontdekken want voordat ze volledig ontslag nemen, beginnen ze moe te worden en gaat de ruit steeds minder snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in dit geval zou u een specifiek geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het mechanisme, en u zou ook een geluid moeten opmerken wanneer u het raam van uw Land Rover Evoque activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Land Rover Evoque

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Waar vind ik de zekering van de airconditioning op de Land Rover Evoque?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrisch bedienbare raam op mijn Land Rover Evoque?

Nu we alle mogelijke motieven van een geblokkeerde ruit op Land Rover Evoque hebben ontdekt, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen, in dit artikel staan ​​de verschillende procedures die u op de website kunt invoeren om de ruit van uw Land te deblokkeren Rover Evoque:

 • Voordat u iets anders gaat doen, moet u voorzichtig de deurbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes op de website breekt.
 • Eenmaal voor het mechanisme moet u de elektrische installatie testen, de stroomkabels loskoppelen van de motor en met behulp van een voltmeter controleren of u een stroomsterkte van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop voor het openen van het raam drukt. Als dit niet het geval is, moet u de zekering van de raamlift op uw Land Rover Evoque bekijken, raadpleeg onze inhoud om u te helpen deze te vinden. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingsdraden, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die in de knoop zit, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het terug op de website te plaatsen, in elk ander geval moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste oplossing, in werkelijkheid is een dode-motoreenheid niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Land Rover Evoque, kunt u ze gemakkelijk vervangen omdat ze gewoon op uw raam zijn geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt wanneer u de schakelknop inschakelt en u al uw elektrische aansluitingen hebt gecontroleerd, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze effectief is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Hoe pas je de mistlichten op de Land Rover Evoque aan?

Daar weet je het nu hoe u zich kunt ontdoen van een vastzittende ruit op een Land Rover Evoque / strong, sommige reparaties zijn complexer dan andere, als u niet in staat bent ze zelf te doen, ga dan naar uw automonteur die ze voor u kan doen.

Als je meer handleidingen over de Land Rover Evoque nodig hebt, ga dan naar onze categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector