Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Stationaire trillingen Lexus NX, wat te doen?

Recente auto’s vertegenwoordigen een toenemend budget, of dit nu het gevolg is van service of de onvoorziene storingen die verband houden met alle nieuwe technologie in auto’s. We maken ons vaak vrij snel zorgen over het geringste signaal van zwakte, en dat is maar goed ook, want een probleem op een Lexus NX moet vrij snel worden behandeld, anders wordt het erger en worden er extra onderdelen aangetast. In dit artikel gaan we de oplossingen bekijken die voor u beschikbaar zijn als u het slachtoffer bent van een Lexus NX die in rust trilt. Eerst zullen we proberen te achterhalen waarom uw Lexus NX trilt wanneer deze inactief is, en ten tweede wat u moet doen als u trillingen inactief heeft.

Waarom heeft mijn Lexus NX inactieve trillingen?

Dus beginnen we onze richtlijn met de motieven van een Lexus NX die trilt bij stationair draaien. Hiervoor zullen we moeten kijken naar de organen die deze tremor kunnen veroorzaken. We zullen ons vooral concentreren op het feit dat uw Lexus NX alleen trilt bij stationair toerental. Als u trillingen voelt bij acceleratie op Lexus NX-trillingen, aarzel dan niet om onze richtlijn over dit probleem door te nemen. We kunnen al enkele onderdelen wegwerken om de oorzaak van dit probleem te kunnen zijn. Zeker, aangezien u stilstaat, meestal in neutraal, kunnen we de transmissie, het onderstel, de lagers, de ophanging, de koppeling en het vliegwiel van het voertuig al reinigen. U moet echter weten dat dieselmotoren vaak veel meer trillen dan benzinemotoren, vooral oudere auto’s.

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Lexus NX, wat kan ik doen?

De slechte informatie is echter dat de reden dat uw Lexus NX schudt bij stationair draaien direct verband houdt met uw motor. De belangrijkste triggers van deze trilling zijn vaak gekoppeld aan de brandstoftoevoer van het voertuig, de ontsteking of de motorblokkeringen. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van deze trilling en hun resultaten op het gedrag van uw Lexus NX:

  • Injectie: als de injectie van uw voertuig wordt beïnvloed en het trilt, moet u een soort koppeling in de motor gaan voelen, alsof de auto graast.
  • Ontsteking: Als het echter de ontsteking van uw auto is die het moeilijk heeft, het maakt niet uit of deze afkomstig is van een bougie of de volledige ontsteking, zult u complicaties in het gedrag van uw motor gaan voelen. In feite zullen er vonken zijn die niet verschijnen en het kan zijn dat een of meer van uw cilinders niet werken.
  • Silent Blocks in de motor: De minst frustrerende oorzaak van het trillen van een Lexus NX bij stationair draaien zijn natuurlijk de silent blocks in de motor. Het is een soort zacht plastic kussentje dat alle trillingen en trillingen van de motor van je auto dempt. Als ze verslijten, verliezen ze vaak hun taak en bijgevolg worden de trillingen van uw motor intenser

.

Wat als mijn Lexus NX in rust trilt?

Laten we doorgaan naar de volgende stap, nu u erin geslaagd bent de oorzaak van uw probleem te achterhalen of in ieder geval de mogelijke triggers te verlagen, zullen we u laten zien dat er beschikbare oplossingen om elk van deze complicaties op te lossen.

  • Injectie: als uw injectie de oorzaak is, moet u eerst een sterk reinigingsproduct gebruiken dat u aan uw brandstof toevoegt, het kost u ongeveer tien euro, maar als het probleem klein is en slechts een paar onzuiverheden blokkeren hun goede werking, kunt u dit overwinnen zonder naar uw monteur te gaan. Als dit niet genoeg is, moet u nadenken over a volledige reiniging van de injectie
  • Ontsteking: als het uw ontsteking is die de stationaire trillingen van uw Lexus NX veroorzaakt, moet u het voertuig door de diagnosekit leiden voor meer informatie over het exacte probleem. En overweeg een vervanging van defecte onderdelen, of een ECU-aanpassing
  • Motorstille blokken: Het laatste motief van trillingen bij stilstand op uw Lexus NX is dat de trillingen afkomstig zijn van uw motorstille blokken. Dit is de reparatie die u het minst kost. In feite zou het vervangen van stille blokken u niet meer dan 200 € moeten kosten, ga naar uw monteur om deze wijziging aan te brengen en te voorkomen dat uw Lexus NX inactief schudt.
Weiterlesen:
Hoe verander zijspiegel op mijn Lexus NX?

Hier zijn de belangrijkste motieven en oplossingen om uw trillingsprobleem bij inactiviteit op de Lexus NX op te lossen, en als het schudden niet stil blijft staan, aarzel dan niet om ons artikel over dit probleem te raadplegen.

Als je meer tutorials over de Lexus NX nodig hebt, ga dan naar onze Lexus NX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector