Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Venster zit vast op Lexus NX, wat kan ik doen?

Niettemin worden nieuwere voertuigen steeds beter geïsoleerd, ze worden de hele zomer nog steeds behoorlijk heet. Een van de meest eenvoudige methoden om deze hitte de hele zomer vrij snel af te voeren, of om u te helpen de mist in de winter te verwijderen, is om uw ramen te openen terwijl u rijdt. Soms echter uw ramen gaan mogelijk niet open of kunnen vast komen te zitten bij het openen of sluiten . Wat moet ik in zo’n geval doen als ik een venster zit vast op mijn Lexus NX? Dit is precies wat we vandaag zullen proberen te beantwoorden, eerst zullen we het geval van een handmatig raam op Lexus NX ontdekken, en ten tweede het geval van een elektrisch raam.

Handmatig venster zit vast op Lexus NX

De systemen tussen een elektrisch raam en een handmatig raam zijn anders, als de raam van uw Lexus NX zit vast in de open of gesloten positie technisch zal het niet veel veranderen, maar in geopende stand is het eigenlijk vervelender, loop je het risico je auto te laten stelen, of slecht weer te doorstaan ​​en dat de binnenkant van je Lexus NX schimmelt of elektrische complicaties heeft als een resultaat van vochtigheid.

Waarom zit het handmatige venster van mijn Lexus NX vast?

Als u in het geval bent waar het handmatige venster van uw Lexus NX zit vast in zowel de open als gesloten positie zijn er twee belangrijke factoren die deze blokkade kunnen beschrijven:

 • De raamregelkabel is verward of vernietigd: dit voorkomt dat het systeem het raam omhoog of omlaag brengt.
 • Afdichtingen of glasgeleiders zijn gebroken: ze voorkomen dat het glas op en neer beweegt.
Weiterlesen:
Tankdop zit vast op mijn Lexus NX, wat te doen?

Hoe open ik het vastzittende handmatige venster op mijn Lexus NX?

Nu hebben we ontdekt waarom het handmatige raam van uw Lexus NX in geopende of gesloten positie is vergrendeld. We zullen nu de antwoorden bespreken die voor u beschikbaar zijn, zodat u dat kunt deblokkeer het venster van uw Lexus NX . Om dit te bereiken heb je geen zeer geavanceerde mechanische kennis nodig, de handmatige mechanismen zijn vrij eenvoudig. Je zult wel moeten haal het zegel uit je deur om toegang te krijgen tot het raamheffersysteem. Met een visuele verificatie zult u vrij snel zien of sommige elementen gewond zijn, zoals de raamsteunen of een hefboomarm, of de kabel verward is of dat de rails gebroken zijn, waardoor het raam van uw Lexus NX geblokkeerd raakt. Als het alleen de rails zijn, kunt u proberen ze terug te plaatsen en te smeren, anders moet u het onderdeel vervangen, daarvoor moet u eerst het glas voorzichtig verwijderen om toegang te krijgen tot de te vervangen systemen.

Elektrisch raam vast op Lexus NX

Laten we nu verder gaan met het meest algemene geval, a elektrisch raam geblokkeerd op Lexus NX . In feite zijn elektrische ramen eigenlijk moeilijker dan handmatige ramen en brengen ze dus eigenlijk hun deel van extra complicaties met zich mee.

Waarom zit het elektrische raam van mijn Lexus NX vast?

Laten we dus beginnen met de mogelijke oorsprong van een venster dat is geblokkeerd op Lexus NX:

 • Defecte raambedieningsmotoren: het is inderdaad een van de meest voorkomende redenen voor het uitvallen van raammechanismen, aangezien deze motoren na verloop van tijd vermoeid raken en onbruikbaar kunnen worden. Over het algemeen kun je dit te weten komen, want voordat ze volledig ontslag nemen, beginnen ze moe te worden en gaat de ruit steeds minder vrij snel omhoog.
 • Een van de tandwielen van het raamliftsysteem grijpt of breekt, in een dergelijk geval zou u een bepaald geluid moeten opmerken wanneer u op de raamliftknop drukt.
 • Net als bij de handmatige raamheffer, kan een van de kabels breken of verstrikt raken in de trommel van het systeem, ook zou u een geluid moeten opmerken wanneer u het raam van uw Lexus NX activeert

  .

 • De raamliftzekering is defect, dus geen voeding naar de raamliftmotor van uw Lexus NX

  .

 • De schakelknop is niet aangesloten of defect
Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Lexus NX?

Hoe ontgrendel ik het vastzittende elektrische raam van mijn Lexus NX?

Nu we alle mogelijke oorzaken hebben ontdekt van een geblokkeerd venster op Lexus NX, is het tijd om u te helpen dit probleem op te lossen. Hier zijn de verschillende methoden die u kunt gebruiken om het venster van uw Lexus NX te deblokkeren:

 • Voordat u iets anders doet, moet u voorzichtig uw portierbekleding verwijderen om te voorkomen dat u de nietjes breekt die deze op hun plaats houden.
 • Eenmaal voor het systeem moet u de elektrische installatie testen, de voedingskabels van de motor loskoppelen en met een voltmeter controleren of u een stroom van ongeveer 12 volt hebt wanneer u op de knop van de raamlift drukt. Als dit niet het geval is, moet u naar de raamliftzekering van uw Lexus NX kijken, raadpleeg onze inhoudspagina om u te helpen deze te identificeren. Als uw zekering in goede staat is, controleer dan uw voedingskabels, een ervan moet worden doorgeknipt

  .

 • Als het de kabel is die is gedraaid, kunt u het zelf proberen door het glas uit de beugels te verwijderen om het weer op zijn plaats te zetten, anders moet het worden vervangen.
 • Wat de motor betreft, is een eenvoudige originele vervanging de beste oplossing, in feite is een dode-motoreenheid niet herstelbaar.
 • Als het een van de raamsteunen is die kapot is op uw Lexus NX, kunt u deze gemakkelijk wijzigen omdat ze eenvoudig op uw raam worden geklikt of geschroefd.
 • Als er tenslotte niets gebeurt als u de schakelknop inschakelt en u hebt al uw elektrische aansluitingen gecontroleerd, verwijdert u de schakelknop om te zien of deze goed is aangesloten of niet is verbroken.
Weiterlesen:
Hoe open je de Lexus NX-kofferbak van binnenuit?

Daar weet je het nu hoe u zich kunt ontdoen van een vastzittende ruit op de Lexus NX / strong, sommige reparaties zijn moeilijker dan andere, als u niet in staat bent ze zelf te doen, ga dan naar uw monteur die ze voor u kan doen.

Als u meer handleidingen over de Lexus NX wenst, ga dan naar onze Lexus NX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector