Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is starter op Kia Xceed ?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als er frequente complicaties optreden, kunt u zich mogelijk zorgen gaan maken, vooral als uw motorvoertuig niet wil starten. In dit artikel laten we u zien waar de starter van een Kia Xceed zich bevindt, het zal u helpen om uw ontstekingscomplicaties op te lossen. Om dit te bereiken, zullen we eerst het doel van een starter beschrijven en vervolgens waar is de starter op een Kia Xceed , en, ten slotte, hoe de starter van een motorvoertuig te veranderen.

De rol van de starter op uw Kia Xceed

We beginnen deze inhoud met het uitleggen van het doel van de startmotor op uw Kia Xceed. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, is het zijn taak om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het bestaat uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat werkt als een schakelaar, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Kia Xceed en laat de stroom van uw batterij naar de motor van uw dynamo door.

  De motor: Het hoofdonderdeel van uw dynamo, het is het onderdeel dat het vliegwiel van uw Kia Xceed zal aandrijven en voldoende snelheid zal creëren om uw motor te laten starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste deel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor over te brengen.
Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Kia Xceed installeren?

Waar is de starter op een Kia Xceed?

Nu we vrij snel hebben uitgelegd wat een starter is en hoe het werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar zit de starter op een Kia Xceed? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, uiteraard is het een groot deel dat zich vrijwel constant op een vergelijkbare locatie zal bevinden. Hieronder laten we u de twee mogelijke plekken voor uw motorvoertuigstarter zien.

Locatie van de starter op klassieke Kia Xceed

Eerste en meest algemene omstandigheid, waar de starter van een Kia Xceed met een conventionele motor te vinden is (impliciet zonder start en stop). De starter heeft een specifieke actie, om de motor van uw motorvoertuig te starten, daarvoor moet het constant zijn bij het motorvliegwiel van deze omdat het het onderdeel is dat wordt geactiveerd wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motor.

Locatie van de starter naar Kia Xceed met start en stop

En nu tweede mogelijke starterslocatie van uw Kia Xceed . Dit geval komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een groot deel daarvan zal worden uitgerust met een starter die zich dicht bij het vliegwiel bevindt. Desalniettemin kan bij sommige specifieke series of motoren de starter van uw Kia Xceed in uw dynamo zijn ingebouwd, het wordt dan een starter-dynamo genoemd, om het niet veel gemakkelijker te vinden, identificeer uw accessoireriem en u zou de grote moeten weten startblok.

Weiterlesen:
Hoe open je de Kia Xceed-kofferbak van binnenuit?

Hoe de starter op een Kia Xceed vervangen?

Tot slot laten we u vrij snel zien hoe u de starter van een Kia Xceed vervangt. Dit proces is niet per se ingewikkeld, het kan worden overwogen door mensen met een minimum aan mechanische basiskennis en aangepaste apparatuur. Volg hieronder de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Ontkoppel de batterij van uw Kia Xceed, als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om onze inhoud te raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen zonder enig risico te nemen.
 • Na het vinden van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok houden, in de meeste gevallen zijn er 2 of 3

  .

 • Het wordt tijd om de stroomkabels los te koppelen van de startmotor van uw Kia Xceed, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto te maken van de set-up om fouten te voorkomen bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u om het te verwijderen mogelijk onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Als u nog vragen heeft over de Kia Xceed, aarzel dan niet om onze Kia Xceed-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector