Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is starter op Lexus ES?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als het regelmatig complicaties begint te krijgen, kunt u zich afvragen, vooral als uw motorvoertuig niet start. In deze post zullen we je leren waar de starter van een Lexus ES is, het zal je helpen om je ontstekingscomplicaties op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst de rol van een starter illustreren en vervolgens, waar is de starter op een Lexus ES , en, tot slot, hoe de starter van een motorvoertuig te vervangen.

Doel van de starter op uw Lexus ES

We beginnen deze inhoud met een gedetailleerde beschrijving van de rol van de startmotor op uw Lexus ES. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het is opgebouwd uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat als schakelaar zal werken, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Lexus ES en laat de stroom van uw batterij naar de motorunit van uw dynamo.

  De motorunit: het belangrijkste onderdeel van uw dynamo, dit is het stuur dat het vliegwiel van uw Lexus ES aandrijft en voldoende snelheid genereert om uw motorunit te starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste onderdeel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor over te brengen.
Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Lexus ES reinigen?

Waar is de starter op een Lexus ES?

Nu we vrij snel hebben beschreven wat een starter is en hoe het werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar is de starter te vinden op een Lexus ES? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, het is natuurlijk een groot onderdeel dat bijna altijd op een vergelijkbare plaats zal worden geplaatst. We laten u hieronder de twee mogelijke plekken zien voor uw motorstarter.

Locatie van de starter op traditionele Lexus ES

Eerste en meest algemene geval, waar vindt u de starter van een Lexus ES met een conventionele motor (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een specifiek doel, het starten van de motorunit van uw motorvoertuig, daarvoor moet het altijd zijn bij het vliegwiel van de motoreenheid van deze omdat het de component is die het activeert wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motoreenheid.

Locatie van de starter voor Lexus ES met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Lexus ES . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het heeft alleen betrekking op motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een goed onderdeel daarvan zal worden uitgerust met een starter die zich dicht bij het vliegwiel bevindt. Niettemin, bij sommige specifieke series of motoren, kan de starter van uw Lexus ES in uw dynamo zijn ingebouwd, deze staat dan bekend als een starter-dynamo, om het niet minder moeilijk te vinden, identificeert u uw accessoiregordel en moet u de grote ontdekken startblok.

Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Lexus ES verwijderen?

Hoe de starter op een Lexus ES vervangen?

Ten slotte laten we u vrij snel zien hoe u de starter van een Lexus ES vervangt. Deze procedure is eigenlijk niet ingewikkeld, het kan worden overwogen door mensen met een minimale mechanische basiskennis en aangepaste apparatuur. Houd hieronder de belangrijkste stappen om deze interventie uit te voeren:

 • Ontkoppel de batterij van uw Lexus ES, als u niet weet hoe u dit moet doen, denk dan niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen zonder enig risico te nemen.
 • Nadat u uw starter heeft gevonden, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok vasthouden, meestal zijn er 2 of 3

  .

 • Het wordt tijd om de voedingskabels los te koppelen van de startmotor van uw Lexus ES, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto te maken van de set-up om te voorkomen dat u een fout maakt bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u, om het te verwijderen, onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus ES, aarzel dan niet om onze categorie Lexus ES te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector