Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is starter op Lexus NX?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als hij regelmatig problemen begint te krijgen, kunt u zich misschien zorgen gaan maken, vooral als uw motorvoertuig niet start. In deze post zullen we je leren waar de starter van een Lexus NX is, het zal je helpen om je ontstekingsproblemen op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst de functie van een starter uitleggen, daarna, waar is de starter op een Lexus NX , en, ten slotte, hoe de starter van een motorvoertuig te veranderen.

Doel van de starter op uw Lexus NX

We beginnen deze inhoud met het uitleggen van de functie van de startmotor op uw Lexus NX. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, het doel is om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten lopen om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het bestaat uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat werkt als een schakelaar, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Lexus NX en laat de stroom van uw batterij naar de motor van uw dynamo.

  De motor: het belangrijkste element van uw dynamo, dit is het stuur dat het vliegwiel van uw Lexus NX aandrijft en voldoende snelheid tot stand brengt om uw motor te starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste deel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het maakt het mogelijk om de kracht van de starter naar de motor te sturen.
Weiterlesen:
Hoe versnellingsbakolie op Lexus NX vervangen?

Waar is de starter op een Lexus NX?

Nu we vrij snel hebben beschreven wat een starter is en hoe deze werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar is de starter te vinden op een Lexus NX? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, in feite is het een groot deel dat bijna constant op een vergelijkbare locatie zal staan. We laten u hieronder de twee mogelijke plekken voor uw motorvoertuigstarter ontdekken.

Locatie van de starter op traditionele Lexus NX

Eerste en meest algemene geval, waar vind je de starter van een Lexus NX met een conventionele motor (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een bepaald doel, namelijk het starten van de motor van uw motorvoertuig, daarvoor moet het constant zijn bij het motorvliegwiel van deze omdat het het onderdeel is dat wordt geactiveerd wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motor.

Locatie van de starter voor Lexus NX met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Lexus NX . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het betreft alleen motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een groot deel daarvan zal worden uitgerust met een starter die zich dicht bij het vliegwiel bevindt. Desalniettemin, bij bepaalde series of motoren, kan de starter van uw Lexus NX in uw dynamo zijn opgenomen, deze wordt dan een starter-dynamo genoemd, om het niet minder moeilijk te vinden, zoekt u uw accessoiregordel en moet u het grote startblok ontdekken .

Weiterlesen:
Lexus NX-motor rammelt als het koud is

Hoe verander ik de starter op een Lexus NX?

Ten slotte zullen we vrij snel beschrijven hoe u de starter van een Lexus NX kunt vervangen. Dit proces is eigenlijk niet moeilijk, het kan worden overwogen door mensen met een minimale mechanische basiskennis en aangepaste apparatuur. Blijf hieronder de belangrijkste stappen volgen om deze interventie uit te voeren:

 • Koppel de batterij van uw Lexus NX los. Als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om advies in te winnen in onze inhoud die aangeeft hoe u dit kunt doen zonder enig risico te nemen.
 • Na het lokaliseren van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok houden, er zijn over het algemeen 2 of 3

  .

 • Het is tijd om de voedingskabels los te koppelen van de startmotor van uw Lexus NX, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto te maken van de set-up om te voorkomen dat u een fout maakt bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u om het te verwijderen mogelijk auto-onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Voor meer tips over de Lexus NX kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus NX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector