Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar is starter op Lexus RX?

Als uw auto normaal rijdt, is alles in orde, maar als hij regelmatig complicaties begint te krijgen, kunt u zich zorgen gaan maken, vooral als uw auto niet start. In dit artikel leren we u waar de starter van een Lexus RX is, het helpt u bij het oplossen van uw ontstekingscomplicaties. Om dit te bereiken, zullen we eerst het doel van een starter uitleggen, daarna, waar is de starter op een Lexus RX , en, eindelijk, hoe de starter van een auto te vervangen.

Doel van de starter op uw Lexus RX

We beginnen dit artikel door het doel van de startmotor op uw Lexus RX te beschrijven. Het voorgerecht is een elektromotor die wordt aangedreven door uw batterij, zal het zijn rol om uw motor op een voldoende hoge snelheid te laten draaien om hem te starten (meestal rond 300/400 tpm). Het is opgebouwd uit drie belangrijkste onderdelen:

 • De solenoïde: dit onderdeel is een elektrisch relais dat werkt als een schakelaar, het wordt geactiveerd door de sleutel van uw Lexus RX en laat de stroom van uw batterij naar de motoreenheid van uw dynamo.

  De motoreenheid: Het belangrijkste element van uw dynamo is dat het het vliegwiel van uw Lexus RX aandrijft en voldoende snelheid genereert om uw motoreenheid te starten.

 • Het aangrijptandwiel: dit is het laatste onderdeel van uw starter, het is het tandwiel dat in direct contact komt met het vliegwiel, het laat toe om de kracht van de starter naar de motor te sturen.
Weiterlesen:
Hoe verwijder ik de velg van de Lexus RX?

Waar is de starter op een Lexus RX?

Nu we vrij snel hebben beschreven wat een starter is en hoe deze werkt, zullen we de vraag beantwoorden die de meesten van jullie zich moeten stellen waar bevindt de starter zich op een Lexus RX? Het is vrij eenvoudig om een ​​starter te vinden, het is inderdaad een groot onderdeel dat bijna altijd op een vergelijkbare locatie zal worden geplaatst. We laten u hieronder de twee mogelijke locaties voor uw autostarter zien.

Locatie van de starter op klassieke Lexus RX

Eerste en meest basale geval, waar de starter van een Lexus RX met een conventionele motor te vinden (impliciet zonder starten en stoppen). De starter heeft een specifieke actie, om de motorunit van uw auto te starten, daarvoor moet het altijd zijn bij het vliegwiel van de motoreenheid van deze omdat het de component is die het activeert wanneer het wordt gebruikt. Het vliegwiel bevindt zich op de kruising tussen uw versnellingsbak en uw motoreenheid.

Locatie van de starter tot Lexus RX met start en stop

En nu tweede mogelijke startlocatie van uw Lexus RX . Deze zaak komt veel minder vaak voor. Het gaat alleen om motoren die zijn uitgerust met start en stop, en een goed onderdeel daarvan zal worden uitgerust met een starter die dicht bij het vliegwiel is geplaatst. Bij sommige specifieke series of motoren kan de starter van uw Lexus RX echter in uw dynamo zijn inbegrepen, deze wordt dan een starter-dynamo genoemd, om het niet veel eenvoudiger te lokaliseren, lokaliseer uw accessoiregordel en u zou het grote startblok moeten zien .

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de richtingaanwijzerlamp op mijn Lexus RX?

Hoe de starter op een Lexus RX vervangen?

Ten slotte zullen we vrij snel beschrijven hoe u de starter van een Lexus RX vervangt. Dit proces is eigenlijk niet moeilijk, het kan worden overwogen door mensen met een minimum aan mechanische basiservaring en aangepast gereedschap. Blijf hieronder de belangrijkste stappen volgen om deze interventie uit te voeren:

 • Ontkoppel de batterij van uw Lexus RX, als u niet weet hoe u dit moet doen, aarzel dan niet om ons artikel te raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen zonder enig risico te nemen.
 • Na het vinden van uw starter, maakt u de bevestigingen los die hem in uw motorblok vasthouden, er zijn over het algemeen 2 of 3

  .

 • Het wordt tijd om de voedingskabels los te koppelen van de startmotor van uw Lexus RX, maar voordat u dit doet, raden we u aan een foto te maken van de set-up om te voorkomen dat u een fout maakt bij het opnieuw monteren.
 • Het is mogelijk dat u, om het te verwijderen, onderdelen zoals de cardanische ophanging moet verwijderen.
 • Monteer de nieuwe starter opnieuw en wees voorzichtig bij het aansluiten van de connectoren.
 • Sluit uw batterij opnieuw aan en test uw starter.

Als je meer handleidingen over de Lexus RX nodig hebt, ga dan naar onze Lexus RX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector