Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar koelmiddel in Lexus ES?

Vandaag gaan we nog een thema bespreken in de serie over onderhoud van motorvoertuigen. Dit is het koelvloeistofpeil, en meer specifiek waar koelmiddel in Lexus ES? Om dit te doen, beginnen we deze inhoudspagina met een kleine herinnering over het voordeel van het zorgen voor het koelvloeistofniveau van uw motorvoertuig, vervolgens, waar koelvloeistof vullen in Lexus ES? En tot slot hoe je het niveau van deze beroemde vloeistof kunt maken.

Waarom het koelvloeistofniveau vullen op een Lexus ES?

Voordat we u laten zien waar de koelvloeistof op een Lexus ES zit, beginnen we ons artikel door u eraan te herinneren wat er is het voordeel van het garanderen van een ideaal koelvloeistofpeil ? De koelvloeistof van een Lexus ES heeft een belangrijk doel bij het goed functioneren van uw motorunit, het is namelijk zo circuleren erin om de warmte die door het proces wordt gegenereerd op te vangen en over te dragen aan uw radiator, die als doel heeft om de temperatuur te laten dalen . Het is des te nuttiger wanneer de buitentemperaturen hoog zijn of wanneer u met beperkte snelheid rijdt en natuurlijke koeling door buitenlucht niet efficiënt is. Zonder koelvloeistof zou uw motorunit dat wel doen oververhitten na slechts een paar minuten, en dit zou resulteren in het uitvallen van de motoreenheid, vandaar het belang van het constant hebben van een ideaal koelvloeistofpeil. Als uw koelvloeistofpeil onder het laagste niveau zakt, kan de circulatie van het koelmiddel in het koelsysteem worden gehinderd en daardoor kan de effectiviteit ervan worden beperkt of zelfs nul als het te laag is. Als het tenslotte te hoog is, kan de druk te hoog zijn en een lek veroorzaken waardoor ook de motoreenheid kan stukgaan.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de voorste richtingaanwijzerlamp op mijn Lexus ES vervangen?

Waar moet de koelvloeistof in Lexus ES worden gedaan?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, waar koelmiddel in Lexus ES? U bent nu geïnformeerd over het belang van het constant hebben van het ideale niveau van deze koelvloeistof. Om het te vinden is het heel erg eenvoudig, hier zijn de verschillende stappen waarmee u het expansievat kunt vinden dat de koelvloeistof van uw Lexus ES bevat:

 • Wacht voordat u iets doet een paar minuten totdat uw motor is opgewarmd, zodat u zich niet verbrandt wanneer u het koelvloeistofpeil doet.
 • Klap de motorkap van uw motorvoertuig open.
 • U moet snel het expansievat vinden dat de koelvloeistof van uw Lexus ES bevat, deze bevindt zich meestal in een van de 4 hoeken van uw motorblok, om het te vinden, hoeft u alleen maar te zoeken naar een plastic container met een zwarte of gele plastic dop met een gevaarlogo of thermometer bovenaan.

Hoe vul ik het koelvloeistofniveau op een Lexus ES?

Nu dat je hebt ontdek waar de koelvloeistof in uw Lexus ES zit , we zullen je laten zien hoe je het niveau ervan kunt maken. Niets is eenvoudiger, volg gewoon de onderstaande stappen:

 • Koop als u geen koelvloeistof in de winkel heeft, het is gewoon uitgehard water met antivries toegevoegd.
 • Controleer aan de zijkant van het expansievat van uw Lexus ES het niveau van het expansievat. Kijk gewoon of u zich tussen de «min» en «max» -markering bevindt, als u meer naar of onder de «min» -markering zit, kunt u doorgaan met deze stappen, in elk ander geval is het niveau van uw vloeistof voldoende

  .

 • Nadat u hebt gewacht tot de motor is afgekoeld, kunt u de koelvloeistofdop van uw motorvoertuig openen.
 • Voeg regelmatig koelvloeistof toe aan het expansievat van uw Lexus ES door er regelmatig naar te kijken.
 • Probeer het midden van de aanwijzing aan de zijkant van je vaas te bereiken, ga niet over de markering «max».
 • Als u er bovenop zit, start dan uw motoreenheid niet en verwijder met een injectiespuit de overtollige koelvloeistof.
Weiterlesen:
Bandensensor Lexus ES resetten?

Als de motoreenheid van uw Lexus ES ondanks een koelvloeistof opwarmt, bladert u door dit artikel, dan kunt u de oorzaken van dit probleem vinden.

Als je meer tutorials over de Lexus ES nodig hebt, ga dan naar onze Lexus ES-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector