Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waar koelvloeistof in de Land Rover Range Rover Evoque plaatsen?

In dit artikel gaan we nog een thema in de serie over auto-onderhoud behandelen. Dit is het koelvloeistofpeil, en meer specifiek waar koelvloeistof in Land Rover Range Rover Evoque plaatsen? Om dit te doen, zullen we deze inhoudspagina beginnen met een kleine herinnering over het belang van het waarborgen van het koelvloeistofpeil van uw motorvoertuig, dan, waar koelvloeistof in Land Rover Range Rover Evoque vullen? En tot slot hoe je het niveau van deze beroemde vloeistof kunt maken.

Waarom het koelvloeistofpeil bijvullen op een Land Rover Range Rover Evoque?

Voordat we beschrijven waar de koelvloeistof zich op een Land Rover Range Rover Evoque bevindt, beginnen we onze inhoudspagina door u eraan te herinneren wat het belang van het garanderen van een ideaal koelvloeistofniveau ? De koelvloeistof van een Land Rover Range Rover Evoque heeft een essentiële functie bij het goed presteren van uw motorblok, het zal namelijk erin circuleren om de warmte die door de werking wordt geproduceerd op te vangen en over te dragen aan uw radiator, die als doel heeft om de temperatuur te laten dalen . Het is des te nuttiger wanneer de buitentemperaturen hoog zijn of wanneer u met beperkte snelheid rijdt en natuurlijke koeling door buitenlucht niet effectief is. Zonder koelvloeistof zou uw motoreenheid dat wel doen oververhitten na slechts een paar minuten, en dit zou resulteren in het uitvallen van de motoreenheid, vandaar het belang om altijd een ideaal koelvloeistofpeil te hebben. Als uw koelvloeistofniveau onder het minimumniveau zakt, kan de circulatie van de koelvloeistof in het koelsysteem worden belemmerd en daarom kan de effectiviteit ervan worden beperkt of zelfs nul als deze te laag is. Eindelijk, als het te hoog is, kan de druk te hoog zijn en een lek veroorzaken waardoor ook de motoreenheid kapot kan gaan.

Weiterlesen:
Servicelampje Land Rover Range Rover Evoque uitschakelen

Waar moet de koelvloeistof in de Land Rover Range Rover Evoque worden geplaatst?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, waar koelvloeistof in Land Rover Range Rover Evoque plaatsen? U bent zich nu bewust van het belang om altijd het ideale niveau van deze koelvloeistof te hebben. Om het te vinden is heel eenvoudig, hier zijn de verschillende stappen om u in staat te stellen het expansievat te ontdekken dat de koelvloeistof van uw Land Rover Range Rover Evoque bevat:

 • Wacht voordat u iets doet een paar minuten totdat uw motor is opgewarmd, zodat u zich niet verbrandt wanneer u het koelvloeistofpeil doet.
 • Klap de motorkap van uw motorvoertuig open.
 • U moet snel het expansievat vinden waar de koelvloeistof van uw Land Rover Range Rover Evoque in zit, deze bevindt zich in de meeste gevallen in een van de 4 hoeken van uw motorblok, om het te vinden hoeft u alleen maar op zoek te gaan naar een plastic bak met een zwarte of gele plastic dop met een gevarenlogo of thermometer aan de bovenkant.

Hoe het koelvloeistofpeil op een Land Rover Range Rover Evoque bijvullen?

Nu dat je hebt bepalen waar de koelvloeistof zich in uw Land Rover Range Rover Evoque bevindt , zullen we beschrijven hoe we het niveau ervan kunnen maken. Niets is eenvoudiger, volg gewoon de onderstaande stappen:

 • Koop als u geen koelvloeistof in de winkel heeft, het is gewoon behandeld water met antivries toegevoegd.
 • Controleer aan de zijkant van het expansievat van uw Land Rover Range Rover Evoque het niveau van het expansievat. Kijk gewoon of je tussen de «min» en «max» markering zit, als je meer naar of onder de «min» markering zit, kun je je aan deze stappen blijven houden, in elk ander geval is het niveau van je vloeistof goed genoeg

  .

 • Nadat u hebt gewacht tot de motor is afgekoeld, kunt u de koelvloeistofdop van uw motorvoertuig openen.
 • Vul het expansievat van uw Land Rover Range Rover Evoque voorzichtig met koelvloeistof door herhaaldelijk te controleren.
 • Probeer het midden van de aanwijzing aan de zijkant van je vaas te bereiken, ga niet over de markering «max».
 • Als u er bovenop zit, start dan uw motoreenheid niet en verwijder met een injectiespuit de overtollige koelvloeistof.
Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Land Rover Range Rover Sport te resetten

Als de motorunit van uw Land Rover Range Rover Evoque ondanks een koelvloeistofpeil toch warm wordt, blader dan door deze inhoudspagina, u zult de oorzaken van dit probleem kunnen vinden.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover Evoque in de categorie Land Rover Range Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector