Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Land Rover Defender oververhit?

Een van de meest frustrerende problemen die zich bij een Land Rover Defender kunnen voordoen, is het zien toenemen van de temperatuurmeter. In feite is een meter die boven 90/100° uitkomt meestal een indicatie dat: uw Land Rover Defender warmt op. Als u zich in dit geval bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze link te bekijken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de oorsprong te achterhalen en de inductie te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we allereerst kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en ten tweede welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Land Rover Defender oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Land Rover Defender die warm wordt, is een indicatie van een kritiek probleem. U moet er niet aan denken dat u dit in de toekomst wel zult doen, want als u dat wel doet, loopt u het risico de motor van uw auto onherstelbaar te beschadigen. In feite, als uw Land Rover Defender opwarmt en u blijft rijden, riskeert u gewoon dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze hitte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u merkt dat u vermogen verliest, uw Land Rover Defender warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Land Rover Defender?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lek, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het kan ook zijn dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u in de buurt van uw motoroliedop “mayonaise” moeten aantreffen.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Land Rover Defender opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ook al komt dit scenario niet zo vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Land Rover Defender oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en werking van uw ventilator te onderzoeken, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Land Rover Defender, speelt deze een beslissende rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto zeker opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te roteren, in het geval dat er een storing is, stopt deze actie en wordt uw Land Rover Defender warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Land Rover Defender oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Land Rover Defender warm wordt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen ander alternatief heeft dan naar huis te gaan. , of om naar uw monteur te gaan.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Land Rover Defender te regelen.

 • Stop de motor van uw Land Rover Defender als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een effectieve oplossing. En omgekeerd, zet uw airconditioner uit die warmte produceert.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Defender, aarzel dan niet om onze Land Rover Defender categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe monteer ik een trekhaak op een Land Rover Defender?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector