Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Land Rover Discovery oververhit?

Een van de meest irritante zorgen die zich op een Land Rover Discovery kunnen voordoen, is het zien toenemen van de temperatuurmeter. In feite is een meter die boven 90/100° uitkomt over het algemeen een indicator dat: uw Land Rover Discovery warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u er goed aan gedaan om deze websitelink te bezoeken, omdat we u zullen helpen de oorsprong te identificeren en de trigger te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we in het begin kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en ten tweede welke mogelijkheden u ter beschikking staan ​​om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Land Rover Discovery oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Land Rover Discovery die warm wordt, is een indicatie van een belangrijk probleem. Je moet niet denken dat je er in de toekomst mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. Werkelijk, als uw Land Rover Discovery warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze warmte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u merkt dat u vermogen verliest, uw Land Rover Discovery warm wordt en u uw motor bezeert, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Land Rover Discovery?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lek, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook aannemelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval zou u in de buurt van uw motoroliedop “mayonaise” moeten aantreffen.

 • Een dode calorstat

  De rol van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Land Rover Discovery opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Dit scenario komt echter minder vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Land Rover Discovery oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en werking van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Land Rover Discovery, heeft deze een beslissende rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid wordt uw auto onvermijdelijk warm.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van een probleem stopt deze actie en wordt uw Land Rover Discovery warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw servicegarage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Land Rover Discovery oplossen?

Naast het controleren van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Land Rover Discovery oververhit raakt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere oplossing hebt dan naar huis te gaan, of om naar uw autotechnicus te gaan.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt afgegeven, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de opwarming van uw Land Rover Discovery te beperken.

 • Zet de motor van uw Land Rover Discovery af als u de 100° overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u wat warmte uit het motorblok verwijderen, het is een nuttige oplossing. En omgekeerd, zet je airconditioner uit die warmte creëert.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery-categorie.

Weiterlesen:
Ruitenwisser vast op Land Rover Discovery
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector