Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Land Rover Range Rover Evoque oververhit?

Een van de meest lastige problemen die zich bij een Land Rover Range Rover Evoque kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De realiteit is dat een meter die boven 90/100° uitkomt, gewoonlijk een indicatie is dat: uw Land Rover Range Rover Evoque warmt op. Als u zich in dit geval bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze link te bekijken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de bron te situeren en de oorzaak te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we eerst kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Land Rover Range Rover Evoque oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Land Rover Range Rover Evoque die warm wordt, is een indicatie van een groot probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. In feite, als uw Land Rover Range Rover Evoque opwarmt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze hitte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies ondervindt, uw Land Rover Range Rover Evoque warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn Land Rover Range Rover Evoque

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Land Rover Range Rover Evoque?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, heeft u mogelijk een lekkage, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het kan ook zijn dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten constateren in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Land Rover Range Rover Evoque opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel deze situatie minder vaak voorkomt, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Land Rover Range Rover Evoque oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te onderzoeken, behalve de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Land Rover Range Rover Evoque, deze heeft een belangrijk doel bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn rol om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in geval van storing stopt deze actie en wordt uw Land Rover Range Rover Evoque warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw werkplaats.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Land Rover Range Rover Evoque oplossen?

Bovendien moet u, na alle onderdelen te hebben gecontroleerd die ertoe kunnen leiden dat uw Land Rover Range Rover Evoque warm wordt, de juiste stappen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw autotechnicus te gaan.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt afgegeven, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de opwarming van uw Land Rover Range Rover Evoque te beperken.

 • Stop de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque als u verder gaat dan 100°:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte van het motorblok kwijtraken, dit is een handige oplossing. En omgekeerd, zet uw airconditioner uit die warmte genereert.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover Evoque nodig hebt, ga dan naar onze categorie Land Rover Range Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector