Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waardoor raakt mijn Lexus UX oververhit?

Een van de meest vervelende zorgen die zich op een Lexus UX kunnen voordoen, is om te zien hoe de temperatuurmeter stijgt. De waarheid is dat een meter die boven 90/100° uitkomt over het algemeen een indicator is dat: uw Lexus UX warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om deze websitelink te bekijken, omdat we u zullen helpen de bron te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we in het begin kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Lexus UX oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus UX die warm wordt, is een indicatie van een belangrijk probleem. Je moet niet denken dat je er later voor zult zorgen, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In feite, als uw Lexus UX warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze warmte moet gereguleerd worden omdat het de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook aan de oppervlakte van uw motor ziet verschijnen en u merkt dat het vermogen wegvalt, uw Lexus UX warm wordt en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Lexus UX?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lekkage krijgen, dus laat uw systeem nakijken op lekken. Het is ook denkbaar dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u «mayonaise» moeten opmerken in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Lexus UX opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks het feit dat deze situatie zeldzamer is, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Lexus UX oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus UX, heeft deze een beslissende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto zeker opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt dit proces en wordt uw Lexus UX warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een verhitte Lexus UX oplossen?

Naast alle onderdelen te hebben onderzocht die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus UX warm wordt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan of naar huis te gaan. ga naar je automonteur.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt afgegeven, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus UX te regelen.

 • Stop de motor van uw Lexus UX als u verder gaat dan 100°:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte van het motorblok kwijtraken, dit is een nuttige remedie. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Kijk voor meer tips over de Lexus UX in de categorie Lexus UX.

Weiterlesen:
Slechte geur in de airconditioning Lexus UX
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector